חדשות

התועלת של טיפול קצר ב-Terlipressin במקרים של דימום מדליות (J Hepatol)

01/02/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

חוקרים מפקיסטן מדווחים כי ניתן לקצר את משך הטיפול ב- Terlipressin(גלייפרסין) לאחר קשירה של דליות מדממות בוושט משלושה ימים ליום אחד. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Journal of Hepatology.

 

החוקרים כותבים כי טיפול בן 24 שעות ב- Terlipressin לא היה נחות בהשוואה לטיפול בן 72 שעות לאחר EVBL (Endoscopic Variceal Band Ligation).

 

לדברי החוקרים, לרוב מומלץ מתן טיפול בתרופות וזואקטיביות במשך 3-5 ימים בנוסף ל-EVBL במקרים של דימום מדליות. עם זאת, משך הטיפול האופטימאלי בכל חולה אינו מבוסס. יתרה מזאת, החוקרים מצאו כי בפרט כאשר הסיכון לדימום חוזר הוא נמוך, נראה כי טיפול בן 24 שעות הוא יעיל.

 

במטרה לבחון את הנושא, חולקו באקראי 130 חולים לטיפול ב- Terlipressin למשך 24-72 שעות. מרבית המשתתפים במחקר היו גברים, עם זיהום בנגיף HCV (Hepatitis C Virus). כולם קיבלו Terlipressin בתווית-פתוחה במהלך 24 השעות הראשונות ולאחר כן חצו לטיפול פעיל או טיפול דמה.

 

הדימום נשלט בכל החולים בקבוצת הטיפול המקוצר, אך נרשם כשלון אחד בקבוצת הטיפול הסטנדרטי בתוך חמישה ימים. לאחר 30 ימים, לא נמצאו הבדלים בשיעור הדימומים החוזרים, למרות שהמספר היה נמוך יותר בקבוצת הביקורת (3.1% לעומת 1.5%).

 

לאחר 30 ימים, תועדו 12 מקרי תמותה מכל סיבה (6 בכל קבוצה) ושבעה חולים בכל קבוצה ענו על יעד הסיום המשולב של דימום חוזר ו/או תמותה.

 

בסה"כ, הטיפול המקוצר לא היה נחות בהשוואה לטיפול ממושך יותר.

 

על-בסיס המחקר הנוכחי ומחקר קודם, החוקרים כותבים כי ייתכן וניתן להמליץ על קיצור משך בהנחיות העתידיות. עם זאת, עד להתייחסות של מומחים נוספים, הם אינם סבורים כי ניתן להמליץ על הטיפול המקוצר כטיפול הסטנדרטי.

 

J Hepatol 2011

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני