חדשות

דיכאון עלול לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי של קשישים לאחר גיל 90 (מתוך כנס ה-Alzheimer's Association International Conference)

28/07/2021

 

דיכאון עלול להשפיע לרעה על התפקוד הקוגניטיבי בקרב קשישים לאחר גיל 90 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-Alzheimer's Association International Conference.

 

החוקרים מסבירים כי דיכאון בגיל העמידה מלווה בהידרדרות קוגניטיבית גדולה יותר ובסיכון מוגבר לדמנציה. עם זאת, החשיבות של דיכאון על תפקוד קוגניטיבי בגיל המבוגר, בפרט בקרב אלו בגילאי 90 שנים ומעלה, אינה מובנת היטב. תסמיני דיכאון ודיכאון עשויים להשפיע על עד שני-שליש מהקשישים, אך שיעורי ההימצאות משתנים בין אוכלוסיות שונות וההשפעה של דיכאון על ההידרדרות הקוגניטיבית פחות ידועה.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות משתתפים במדגם LifeAfter90, מדגם מגוון אתנית של מבוגרים בגילאי 90 שנים ומעלה, אשר הושק בשנת 2018 במטרה לאפיין את התפקוד הקוגניטיבי וההזדקנות המוחית של קשישים באוכלוסיה זו. החוקרים גייסו משתתפים ללא דמנציה, כאשר מבין 655 משתתפים, 38% היו גברים.

 

שאלון Global Depression Scale שימש להערכת דיכאון בתחילת המחקר, כאשר ציון של 4 נקודות ומעלה העיד על דיכאון. החוקרים השלימו הערכה קוגניטיבית כל שישה חודשים במטרה לקבוע את התפקוד הקוגניטיבי בתחומים שונים, כולל זיכרון אפיזודי, זיכרון סמנטי ותפקוד ניהולי.

 

מהנתונים עולה כי 32% מהמשתתפים סבלו מדיכאון בתחילת המחק, כאשר השכיחות הגבוהה ביותר תועדה בקרב לטינים ואלו עם השכלה תיכונית, או פחות מכך. החוקרים מדווחים על קשר בין דיכאון וזיכרון סמנטי ירוד ותפקוד ניהולי, אך לא זוהה קשר עם זיכרון אפיזודי. למרות שזיכרון סמנטי ותפקוד ניהולי נפגעים עם הגיל, לא כך המצב עם זיכרון אפיזודי.

 

החוקרים מסבירים כי למרות שתועדה הידרדרות בזיכרון סמנטי ותפקוד ניהולי עם הזמן, דיכאון לא לווה בירידה גדולה יותר או בהבדל משמעותי בשני התחומים הקוגניטיביים הללו.

 

מתוך כנס ה-Alzheimer's Association International Conference

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני