מאמרי מערכת

בקיצור נמרץ א' : המחקרים הבולטים של השבוע השלישי של חודש מאי 2006 :

29/06/2006

17/5 -  Valsartan לטיפול באי-ספיקת לב  ?   

בהשוואה ל- enalapril, valsartan מספק שיפור משמעותי יותר בפעילות העצב ובביצועי החדר השמאלי של הלב במטופלים עם אי-ספיקת לב גדשתית. כך מדווח ה- Heart.

כדי לחקור האם ל- valsartan יש השפעות מועילות נוספות (בהשוואה ל- enalapril), בדקו החוקרים 50 מטופלים הסובלים מאי-ספיקת לב גדשתית שנבחרו באופן אקראי לקבלת valsartan או enalapril.

לאחר 6 חודשים, בקבוצת ה- valsartan, הניקוד הכללי של הפגמים ירד מ- 43 ל- 39 ויחס החיץ הקרומי של הלב עלה ושיעור הסחף ירד. גם פרקציית הפליטה של החדר השמאלי, ה-LVEF  עלתה מ- 31% ל- 39% וריכוזי הפלסמה של החלבון הנטריאורטי המוחי ירד מ- 237 ל- 143  pg/mL. לעומת זאת, לא נצפו שינויים משמעותיים במטופלים שקיבלו enalapril.

לאור הממצאים הנ"ל, החוקרים קוראים לביצוע מחקרים נוספים במספר גדול יותר של נבדקים ויצירת קבוצה נוספת המקבלת שילוב של שתי התרופות. Heart 2006;92:625-630

 

19/5 - האם החלפת בשר אדום בעוף מסייעת לחולי סכרת מסוג 2 עם מאקרואלבומינוריה?

ממחקר המתפרסם ב- Nutr     Am J Clinעולה כי החלפת בשר אדום בעוף מקטינה את קצב הפרשות אלבומין בשתן – Urinary Albumin Excertion Rate (UAER) בחולי סכרת מסוג 2 עם מאקרואלבומינוריה, וזאת בנוסף לירידה ברמות כולסטרול

החוקרים בדקו את השפעות החלפת בשר אדום בדיאטה הרגילה בעוף והשפעות תזונה חלבית-צמחונית (Lactovegetrian) דלת-חלבונים על התפקוד הכלייתי, חומצות שומן, ופרופיל השומנים ב-17 חולי סכרת מסוג 2 עם מאקרואלבומינוריה.

 כל חולה שמר על דיאטה רגילה, עוף, ודיאטה חלבית-צמחונית דלת-חלבון בסדר רנדומלי למשך 4 שבועות.

במהלך התקופה הזו עברו המשתתפים בדיקות למדידת GFR, UAER, חומצות שומן בסרום, פרופיל שומנים, איזון סוכר, מדידות לחץ דם ומדדים אנתרופומטריים בעקבות כל משטר תזונה.

מדדי UAER ו-HDL היו נמוכים יותר לאחר משטר תזונה שכלל בשר-עוף או דיאטה חלבית-צמחונית דלת חלבונים, בהשוואה למשטר תזונה רגיל. חציון מדד UAER עמד על 269.4 μg/minute בעקבות דיאטה שכללה בשר-עוף, 229.3μg/minute לאחר דיאטה חלבית-צמחונית דלת-חלבון לעומת -312.8 μg/minute לאחר דיאטה רגילה.

הוצאת בשר-אדום מהתפריט התזונתי של חולי סכרת מסוג 2 עם מאקרואלבומינוריה, מביאה איפוא  לירידה משמעותית בערכי UAER.

לאור התוצאות עולה כי הוצאת בשר אדום מהתפריט, בין אם ע"י החלפתו בעוף, או במעבר לדיאטה חלבית-צמחונית דלת-חלבונים, משפרת את התפקוד הרנווסקולרי וגורמי הסיכון הקרדיווסקולריים, הקשורים בנפרופתיה סכרתית בחולי סכרת מסוג 2 עם מאקרואלבומינוריה.

Am J Clin Nutr. 2006;83:1032-1038


לשאלת ההשתלמות

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני