חדשות

טיפול אנטי מיקובקטריאלי לא מונע רילפס של מחלת קרוהן (מתוך Gastroenterology)

11/07/2007

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יוני של Gastroenterology, עולה כי טיפול משולב שמטרתו לחסל את MAP (Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis) אינו יעיל במניעת רילפס במטופלים עם מחלת קרוהן פעילה.

 

לאור העובדה, שאנטיביוטיקה עשויה להיות יעילה במחלת קרוהן פעילה, החוקרים בדקו האם שנתיים של טיפול משולב ב-clarithromycin, rifabutin ו-clofazimine מול לפלצבו עשוי להוריד רילפס ב-213 מטופלים עם מחלת קרוהן.

 

אחוז המטופלים באנטיביוטיקה, שחוו רילפס, לא היה שונה משמעותית מאלה, שקיבלו פלצבו, במהלך הטיפול ושנה לאחר הפסקת הטיפול המשולב. אך אחוז גדול יותר משמעותית של חולים, שקיבלו אנטיביוטיקה, השיגו רמיסיה בתום תקופת אינדוקציה של 16 שבועות בהשוואה לחולים, שקיבלו פלצבו.

 

למרות שלא הופיעו יתרונות בטווח הארוך עם טיפול באנטיביוטיקה, החוקרים ראו בפעם הראשונה, יתרון משמעותי בטווח הקצר, כאשר שילבו טיפול של אנטיביוטיקה וסטרואידים.

 

לסיכום, מדובר במחקר המהווה נקודת מפנה היות והוא המחקר המבוקר רנדומאלי הגדול ביותר שבדק מתן אנטיביוטיקה לחולי קרוהן. המחקר עשוי לעזור להפריך טיעונים בעד MAP כגורם אטיולוגי, למרות שהשערה זו לא חוסלה באופן סופי.

 

Gastroenterology 2007;132:2313-2319,2594-2598

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני