חדשות

מרכיב בחלב הפרה קשור לפתוגנזה של קרוהן (מתוך Gastroenterology)

29/12/2007

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת נובמבר של Gastroenterology, עולה כי סוכר שמרים, שקשור לחומר הנמצא בחלב פרה, מדכא תפקוד פגוציט מוקוזלי ועשוי לתרום לפתוגנזה של מחלת קרוהן דרך העלאת ההישרדות של זני E. coli.

 

הסוכר- מנן (manna) דומה לסוכר המיוצר על ידי Mycobacterium paratuberculosis, שנמצא בחלב הפרה. השערת החוקרים הייתה שמנן עשוי לשבש את תפקוד הפגוציט.

 

Mycobacterium paratuberculosis נמצא בתוך רקמה הנגועה במחלת קרוהן, אך יש מחלוקת בנוגע לתפקידה במחלה. M. paratuberculosis משיל מנן, שמעכב תפקוד פגוציט ובסופו של דבר מוביל לדלקת גרנולומטוטית, אבססים במערכת העיכול ויצירת פיסטולה, כאשר כל הפרעות הללו מופיעות בקרוהן.

 

החוקרים העריכו את האפקט של מנן, שמיוצר על ידי Saccharomyces cerevisiae על נויטרופילים אנושיים בדם פריפרי, על היצמדות מונוציטים ומקרופגים המופקים ממונוציטים (MDM).

 

מנן גורם לעלייה תלוית מנה בהישרדות של Escherichia coli HM605 במחלת קרוהן בתוך היצמדות מונוציטים. לא רק ש- E. coli HM605 שורד אלא גם משתכפל בתוך שלפוחיות המקרופג. חומר מתרביות של M. paratuberculosis מעכב הרג של E. coli HM605 על ידי מונוציטים אנושיים ומקרופגים של עכברים.

 

אפיטופי ASCA (Anti-Saccharomyces cerevisiae antibody ) מבוטאים על ידי M. paratuberculosis ו- C. albicans, אך לא על ידי E. coli  או M. tuberculosis.

 

ככל הנראה, M. paratuberculosis הוא טריגר ל-ASCA המופיע בשני שליש מהמטופלים עם קרוהן. ממצא זה מציע שאנשים אלה הודבקו ב- M. paratuberculosis.

 

ממצאי המחקר הנוכחי הובילו את החוקרים לסכם ולומר כי דיכוי תפקוד פגוציט במוקוזה דרך מנן מיקרוביאלי, ייתכן ממקור Mycobacterial, עשוי לתרום לפתוגנזה של מחלת קרוהן.

 

Gastroenterology 2007;133:1487-1498

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני