חדשות

הורמון גדילה משפר גובה ומסת עצם בילדים עם מחלת קרוהן (מתוך The Journal of Pediatrics)

03/12/2008

ממחקר חדש עולה, כי ילדים ומתבגרים עם הפרעת גדילה על רקע מחלת קרוהן, המטופלים עם הורמון גדילה, חווים עלייה במהירות של צבירת הגובה וכן שיפור במינרליזציה ובהרכב העצם.

 

החוקרים מציינים, כי מחקרים קודמים אודות טיפול בהורמון גדילה באוכלוסיה זאת העלו תוצאות סותרות.

 

במחקר הנוכחי החוקרים טיפלו בעשרה חולים בגילאי 4.8 עד 19.6 שנים (גיל ממוצע 12.6 שנים) עם הורמון גדילה רקומביננטי- 0.043 מ"ג/ק"ג ניתנו מידי יום בזריקות תת עוריות למשך שנה.

 

על-אף שה-BMI הממוצע לא השתנה באופן מובהק עם הטיפול, התוצאות מראות כי אחוז השומן הממוצע בגוף ירד ב-2.55%, מה שמצביע על עלייה ב-lean body mass. בנוסף, ה-z-score הממוצע בעמוד השדרה המותני עלה ב-0.31 בהשוואה לתחילת המחקר.

 

הכותבים מציינים, כי תוספי סידן וויטמין D אינם נראים כבעלי השפעה על תכולת המינרלים הירודה בעצם הנצפית בחולי קרוהן, ובסיספוספונאטים מהווים אופציה טיפולית לכך. הממצאים הנוכחיים, עם זאת, מציעים כי הורמון גדילה עשוי להוות אלטרנטיבה לטיפולים אלו.

 

השוואת קצב הגדילה של שמונה חולים מהמחקר לזה של שלושה חולים לא מטופלים לכל מקרה מטופל הראתה כי בקבוצת הטיפול המהירות הממוצעת של העלייה בגובה עלתה מ-3.00 ס"מ/שנה בתחילת המחקר ל-8.32 ס"מ/שנה לאחר שנה של טיפול. הערכים המקבילים עבור 24 הפרטים בקבוצת הביקורת היו 3.98 ו-4.94 ס"מ/שנה.

 

לסיום אומרים החוקרים, כי התוצאות נראות מבטיחות, אך דרושים מחקרי אורך פרוספקטיביים ומבוקרים, בטרם ניתן יהיה להמליץ על הורמון גדילה כטיפול בהפרעת הגדילה הנראית בילדים עם מחלת קרוהן.

 

 

J Pediatr 2008;153:651-658

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני