חדשות

תסמיני דיכאון עם דיאטה פרו-דלקתית מעלים את הסיכון לשבריריות (מתוך כנס מטעם ה-ADAA)

01/04/2021

 

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-Anxiety and Depression Association of America עולה כי משלב תסמיני דיכאון עם דיאטה פרו-דלקתית הכוללת בשר אדום, פחמימות מעובדות ומשקאות ממותקים, עשוי להחמיר את הסיכון לשבריריות במבוגרים.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע אם הקשר בין מדד DII (Dietary Inflammatory Index) ובין הסיכון לשבריריות מושפע מתסמיני דיכאון. מדגם המחקר כלל 1,712 מבוגרים, בגיל ממוצע של 58 שנים.

 

החוקרים השלימו הערכה בתחילת המחקר של תסמיני דיכאון וכן אספו מידע על הרכב התזונה על-בסיס שאלוני תזונה שמילאו המשתתפים בשנים 1998-2001 ובחנו את מדד השבריריות בשנים 2011-2014.

 

על-סמך שאלוני התזונה, חושב לכל משתתף מדד DII המשקף פוטנציאל דלקתי של דיאטות פרטניות. המדד פותח להערכת החשיבות של המרכיב הדלקתי בתזונה על המצב הבריאותי, כולל מחלה כרונית. מדד DII גבוה יותר מעיד על דיאטה יותר פרו-דלקתית, בה כמות קטנה יותר של חומרי תזונה נוגדי-דלקת כמו ויטמין C או פלבנואידים, ויותר חומרי תזונה פרו-דלקתיים כמו שומן רווי ושומן טראנס.

 

לאורך 16 שנות המחקר, 227 משתתפים הפכו שבריריים. מדד DII הממוצע בכלל המשתתפים במחקר על 0.17-. מדד DII הממוצע בקרב משתתפים שהפכו שבריריים עמד על 0.08 ובאלו שלא היו במצב שברירי עמד מדד DII הממוצע על 0.20-, כאשר מדד חיובי יותר מעיד על דיאטה יותר דלקתית.

 

לאחר תקנון למשתנים שונים, עליה של יחידה אחת במדד DII לוותה בעליה של 13% בסיכוי להתפתחות מצב שברירי באלו ללא תסמיני דיכאון ועליה של 41% בסיכוי להתפתחות מצב שברירי באלו עם תסמיני דיכאון. מכאן עולה כי מבוגרים עם תסמיני דיכאון שדיווחו על דיאטה פרו-דלקתית היו בסיכון גבוה ב-28% לפתח מצב שברירי, בהשוואה למבוגרים ללא תסמיני דיכאון, אשר גם צרכו דיאטה פרו-דלקתית.

 

ממצאי המחקר מציעים כי שינוי הרכב התזונה עשוי לסייע במניעת התפתחות שבריריות במבוגרים, בעיקר באלו עם תסמינים דיכאוניים.

 

מתוך כנס מטעם ה-ADAA

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני