חדשות

טיפול במוזיקה עשוי להקל על דיכאון ותסמיני מנופאוזה (Menopause)

22/02/2022

 

מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause עולה כי טיפול במוזיקה עשוי להפחית את רמות דיכאון ותסמיני מנופאוזה בנשים מבוגרות.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי שכיחות דיכאון עולה במהלך המעבר למנופאוזה ובתקופה שלאחר-מנופאוזה, כולל בגיל העמידה. כעת הם השלימו מחקר שכלל 48 נשים לאחר-מנופאוזה ללא היסטוריה של דיכאון, אשר לקחו חלק במחקר אקראי-מבוקר בין יולי 2019 ועד דצמבר 2020. בתחילת המחקר, המשתתפות השלימו נתונים סוציו-דמוגרפיים והשיבו לשאלון MRS (Menopause Rating Scale) להערכת תסמנים סומאטיים, פסיכולוגיים ואורוגניטאליים של מנופאוזה, כמו גם את מדד BDI (Beck Depression Inventory). בנוסף, המשתתפות השלימו את מדדי MRS ו-BDI שוב בתום שישה שבועות.

 

החוקרים השמיעו שלוש יצירות מוזיקה טורקית קלאסית ל-21 משתתפות (גיל ממוצע של 59.1 שנים; גיל ממוצע בעת מנופאוזה של 44.2 שנים). המשתתפות בזרוע ההתערבות בחרו את השיר האהוב עליהן וקיבלו הוראה להשמיעו באוזניות למשך לפחות 15 דקות בכל יום כאשר היו לבדן ובסביבה שקטה. 27 המשתתפות בזרוע הביקורת (גיל ממוצע של 56.5 שנים; גיל ממוצע בעת מנופאוזה של 46.8 שנים) לא לקחו חלק בכל התערבות.

 

בתחילת המחקר, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטים בתסמיני מנופאוזה בין זרוע הביקורת וזרוע ההתערבות.

 

בקבוצת ההתערבות, מדדי MRS לאחר ההתערבות ובשלושת המרכיבים השונים – סומאטיים, פסיכולוגיים ואורוגניטאליים – היו נמוכים ב-99% מהערכים לפני ההתערבות, עדות לירידה משמעותית בתסמיני מנופאוזה. בקבוצת הביקורת, לא תועדו הבדלים משמעותיים בין חציון המדדים לפני ואחרי המחקר.

 

מדדי BDI העידו על ירידה משמעותית בתסמיני דיכאון בקבוצת ההתערבות (מערך ממוצע של 15.38 ל-11.81, p=0.003), בעוד שבקבוצת הביקורת לא תועדו שינויים משמעותיים במדדי BDI.

 

ממצאי המחקר מעידים כי לטיפול במוזיקה השפעה משמעותית וממושכת על דיכאון, לצד שיפור התסמינים ואיכות החיים של הנשים לאחר מנופאוזה.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת ההשפעות של טיפול במוזיקה על תסמיני מנופאוזה ולאשר את תוצאות המחקר הנוכחי.

 

Menopause, 2022

 

לידיעה ב-Healio

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני