חדשות

מחקר חדש סוקר את השימוש בפרוביוטיקה ופרה-ביוטיקה במחלות אלרגיות (מתוך Current Opinion in Pediatrics)

15/09/2010

מאת ד"ר בן פודה שקד

 

במאמר סקירה אשר פורסם בגיליון ספטמבר של ירחון Current Opinion in Pediatrics דנים החוקרים בפרסומים האחרונים בנושא השימוש בתכשירים פרוביוטיים ופרה-ביוטיים בטיפול במחלות אלרגיות, ומתמקדים במחקרים קליניים הבוחנים את השימוש בהם לשם מניעה או טיפול במחלות אלו.

 

החוקרים מסבירים כי החוקרים מסבירים כי חיידקי המעי משחקים תפקיד חשוב בהתפתחות מערכת החיסון ועשויים למלא תפקיד בהתפתחותן של מחלות אלרגיות. מניפולציה של חיידקים אלו עשויה לפיכך להוות גישה למניעה או לטיפול של מחלות אלו. תכשירים פרו-ביוטיים ופרה-ביוטיים, הם מציעים, עשויים להשפיע על פלורת המעי ולשנות את התגובות החיסוניות הן בניסויים In vitro והן In vivo.

 

מחקרים בנושא מציעים כי לתכשירים פרוביוטיים מסוימים (הניתנים לבד או יחד עם תכשירים פרה-ביוטיים) עשוי להיות תפקיד במניעת אקזמה אטופית. לדברי החוקרים, טיפול במהלך התקופה הפרה-נטלית הינו ככל הנראה חשוב לשם השגת ההשפעה המועילה.

 

החוקרים מוסיפים כי השימוש בתכשירים פרוביוטיים לטיפול במחלה אלרגית מבוססת הינו פחות מבטיח, על אף תוצאות חיוביות מסוימות. הם מציינים כי סקירה סיסטמטית של מאגר Cochrane אשר פורסמה לאחרונה הביאה למסקנה כי כשנאספות יחד תוצאות כל המחקרים הקליניים אשר בוחנים את זני הפרוביוטיקה השונים, נמצא כי תכשירים פרוביוטיים אינם יעילים בטיפול באקזמה.

 

באשר לשימוש בפרה-ביוטיקה בטיפול או במניעה של מחלות אלרגיות, הרי שקיימים פחות מחקרים בנושא, אולם לדברי החוקרים תוצאותיהם מראות כי פורמולות המכילות פרה-ביוטיקה עשויות להיות יעילות במניעת אקזמה בתינוקות המצויים בסיכון גבוה לפתח מחלה אלרגית כשהנקה איננה אפשרית.

 

החוקרים מסכמים כי מחלות אלרגיות ממשיכות לעלות בהימצאותן ברחבי העולם, ומניעה ראשונית שלהן הינה יעד חמקמק. לדבריהם, חיידקים פרוביוטיים מייצגים את ההתערבות המבטיחה ביותר למניעה שניונית בהקשר זה, אולם יש צורך כעת במחקרים הבוחנים התערבויות דפיניטיביות.

 

Curr Opin Pediatr 2010

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני