חדשות

קרם המכיל תכשיר אנאלוגי של Lipoxin A4 לטיפול באקזמה של היילוד (Br J Dermatol)

15/08/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

תכשיר מקומי המכיל אנאלוג של Lipoxian A4 (LXA4) נמצא יעיל ובטוח לטיפול באקזמה בתינוקות במחקר אקראי שפורסם בכתב העת British Journal of Dermatology. החוקרים מדווחים כי היעילות של המכשיר הייתה דומה לזו של קרם סטרואידים הזמין כיום.

 

לדברי החוקרים, LXA4 נבחן בבני אדם לפני עשרות שנים כטיפול באינהלציה לאסתמה והמחקר הנוכחי הינו הראשון שבחן את התועלת הקלינית של טיפול מקומי באנאלוג של LXA4.

 

הקרם ששימש במחקר כלל 15(R/S)-Methyl-LXA4. במטרה לבחון את בטיחות התכשיר, רופא מבוגר מרח אותו על פניו במשך 10 ימים; לאחר שחלפה אי הנוחות, החוקרים ערכו מחקר פיילוט נוסף בשני יילודים.

 

לאחר מכן החוקרים חילקו באקראי 60 תינוקות עם אקזמה לטיפול בקרם המחקר, או קרם Mometasone Furoate בריכוז של 0.1%, או פלסבו, ששימשו לטיפול באזורים הנגועים בפנים, פעמיים ביום למשך עשרה ימים. גילאי התינוקות נעו בין חודש לשנה.

 

לא תוארו סיבוכים קליניים באף אחת משלוש הקבוצות, ולא זוהו שינויים בספירות הדם או בתפקודי הכבד והכליות לאחר הטיפול.

 

הקרם האמור הביא להקלה בגרד וגירודים לאחר שלוש ימים, במראה הפפולות, שלפוחיות וקשקש לאחר חמישה ימים ובלכיניפיקציה לאחר 10 ימים. כל התסמינים הללו, למעט ליכינפיקציה, השתפרו בקבוצת המטופלים ב-Mometasone לאחר שלושה ימים.

 

איכות החיים השתפרה עם שני הטיפולים הפעילים.

 

התסמינים לא חזרו לאחר 17 ימים. לאחר 40 ימים, ב-63% מהמטופלים ב-LXA4 תועדה הישנות באקזמה וב-53% מהמטופלים ב-Mometasone, הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית.

 

החוקרים כותבים כי מהמחקר הקטן עולה כי דרושים מחקרים נוספים להערכת אנאלוגים של LXA4 בטיפול באקזמה ביילודים.

 

Br J Dermatol 2012

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני