חדשות

התועלת של מנת טיפול יחידה כנגד זיהומי עור (מתוך הכנס ה-53 מטעם ICAAC)

19/09/2013

 

במקרים של זיהום עורי על-רקע חיידקים, הדורש טיפול תוך-ורידי, מנה יחידה של Oritavancin דומה ביעילותה לטיפול בן 7-10 ימים בונקומיצין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס ה-53 מטעם ICAAC (Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy).

 

טיפול זה יעיל גם כנגד חיידקי MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus).

 

לאור נוחות הטיפול ב- Oritavancin, מדובר באפשרות אטרקטיבית לחולים. טיפול זה חוסך את הצורך באשפוז לבית החולים, לקבלת טיפול תוך-ורידי במשך שבוע ומעלה. ניתן לטפל בחולים בעירוי יחיד למשך שלוש שעות ולאחר מכן לשלוח אותם לביתם.

 

הפחתת החשיפה לעירויים תוך-ורידיים עשויה להביא לירידה נוספת בסיכון לזיהומים. אין סיבוכים רבים הקשורים עקב צנתרים תוך-ורידיים, אך אלו אינם שפירים.

 

Oritavancin הינו תכשיר ניסיוני, בעל זמן מחצית חיים ארוך ופעילות בקטריוצידית מהירה כנגד חיידקי גראם חיוביים, כולל MRSA. לאור תכונות אלו מדובר בתרופה העשויה לשמש כטיפול חד-פעמי.

 

במסגרת המחקר חולקו באקראי מבוגרים עם זיהומים חיידקים אקוטיים של העור, שדרשו טיפול תוך-ורידי. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול יחיד של Oritavancin במינון 1,200 מ"ג, או לטיפול בונקומיצין במשך 7-10 ימים.

 

תוצא היעילות העיקרי נבחן 48-72 שעות לאחר מתן Oritavancin או המנה הראשונה של ונקומיצין. החוקרים הגדירו יעילות כהפסקת התפשטות או ירידה בגודל הנגע הבסיסי, העדר חום והעדר צורך בטיפול הצלה.  הם ערכו סקירה נפרדת של חולים עם זיהומים על-רקע MRSA.

 

שיעור תופעות הלוואי היה דומה בשתי הקבוצות: 60.0% מהחולים בקבוצת הטיפול ב- Oritavancin דיווחו על תופעת לוואי אחת, לכל הפחות, וכך גם 63.8% מהחולים שטופלו בונקומיצין.

 

שיעור תופעות הלוואי על-רקע הטיפול התרופתי היה נמוך יותר עם Oritavancin, בהשוואה לונקומיצין (22.8% לעומת 31.4%, P=0.003). כמו כן,] תועדו פחות תופעות לוואי עוריות ותת-עוריות עם טיפול ב- Oritavancin (11.6% לעומת 19.1%, p=0.001).

 

פרופיל הבטיחות בשתי הקבוצות היה דומה. החוקרים חששו מאוד מבטיחות הטיפול, אך נתוני הבטיחות היו די מרגיעים.

 

מתוך הכנס ה-53 מטעם Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני