חדשות

מימצאי המחקר ההתערבותי הגדול ביותר שהשווה בין משחת pimecrolimus (אלידל) לקורטיקוסטירואידים בילדים תומכים במתן פימקרולימוס כטיפול קו ראשון בילדים עם אטופיק דרמטיטיס (Pediatrics )

25/03/2015

מאת מערכת אי-מד

מחקר חדש המתפרסם ב-Pediatrics מדגים כי היעילות של משחת pimecrolimus (אלידל, מגאפרם) בטיפול באטופיק דרמטיטיס (AD) בילדים יעיל ובטוח ללא פגיעה במערכת החיסון, בדומה לטיפול בקורטיקוסטירואידים, ולכן ממליצים מחברי המאמר על על שימוש במשחת פימקרולימוס כטיפול קו ראשון של AD בדרגה קלה עד בינונית בתינוקות וילדים.

ברקע מציינים המחברים כי AD משפיע באופן משמעותי על תינוקות וילדים צעירים. למרות שמשחות קורטיקוסטירואידיות (TCs) נרשמות לעיתים קרובות, יש צורך בטיפול שאינו קורטיקוסטירואידי בגלל העובדה שההיענות לטיפול זה נמוכה בשל החששות לתופעות הלוואי שלהן. במחקר זה, שהוא המחקר ההתערבותי הארוך ביותר שבוצע אי פעם בתינוקות עם AD בדרגת חומרה קלה עד בינונית, נעשתה השוואה בין פימקרולימוס ל-TCSs .

נכללו בסה"כ 2,418 תינוקות למחקר בן 5 שנים שהיה פתוח תווית. התינוקות חולו אקראית לפימקרולימוס (עם שימוש קצר טווח ב-TCSs להתלקחויות) או TSCs. יעד המחקר המרכזי היה בטיחות השוואתית, והיעד המשני היה יעילות מתועדת ארוכת טווח של פימקרולימוס .  הצלחת טיפול הוגדרה על פי הערכה גלובלית של החוקרים (בטווח ציונים שבין 0-1 ).

החוקרים מדווחים כי הן פימקרולימוס והן TCSs היו בעלי השפעה מהירה בלמעלה מ-50% מהמטופלים שהשיגו הצלחה טיפול לאחר 3 שבועות. לאחר 5 שנים, למעלה מ-85% ו-95% מהמטופלים בשתי הקבוצות השיגו הצלחה כוללת והצלחה בטיפול בפנים, בהתאמה.

בקבוצת הפימקרולימוס נדרשו באופן ניכר פחות ימי טיפול בסטירואידים מאשר בקבוצת ה-TCSs (ימי טיפול בסטירואידים של 7 מול 178 ) .

פרופיל ושכיחות תופעות הלוואי היו דומים בשתי הקבוצות. בשתי הקבוצות לא הייתה על עדות להפרעות במערכת ההורמונאלית או החיסונית .

החוקרים מסכמים כי ניהול ארוך טווח של AD בדרגה קלה עד בינונית בתינוקות באמצעות פימקרולימוס או TCSs היה בטוח ללא השפעה על מערכת החיסון. הטיפול בפימקרולימוס גם הפחית השימוש בסטירואידים. לדעת החוקרים, המידע המתקבל מהמחקר מצביע על שלפימקרולימוס יעילות דומה כמו TCSs , ולכן הם סבורים שעדויות אלה תומכות בשימוש של פימקרולימוס כטיפול קו ראשון ב-AD בדרגה קלה עד בינונית בתינוקות וילדים

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני