חדשות

ההשפעה של שינויי אקלים על מחלות עוריות (J Am Acad Derm)

01/11/2016

 

מתוצאות סקירה חדשה עולה כי שינויי אקלים מובילים להופעת מחלות עוריות מסוימות ומחלות אחרות לאזורים בהם לא זוהו בעבר. במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology קוראים החוקרים לרופאי עור לזכור את השינויים בדפוסים אלו של מחלות עוריות בקביעת אבחנות.

 

כחלק מההתחממות העולמית, חיידקים, נגיפים, פטריות וטפילים רבים יכולים לשרוד באזורים בהם לא זוהו בעבר. לדוגמא, בארצות הברית, היארעות מחלת ליים עלתה מ-10,000 מקרים בשנת 1995 ל-30,000 מקרים בשנת 2013 והאזור בו חלה העליה הגדולה ביותר הוא בין ניו-אינגלנד לקנדה כאשר הקרציה זיהתה מקום נוח יותר להתפשטות. באזורים כמו קנדה מופיעות כיום קרציות הנושאות מחלת ליים לאזורים צפוניים יותר מאלו שתוארו בעבר.

 

נגיפים דוגמת דנגה (Dengue) וזיקה (Zika) מועברים ע"י יתושים שמקורם באפריקה ואסיה, וכעת התפשטו ברחבי צפון אמריקה כאשר היתושים שורדים באתרים צפוניים יותר ויותר.

 

החוקרים כותבים כי כעת ניתן לזהות התפשטות צפונית יותר של חלק מהמחלות שבעבר היו טרופיות וכיום מופיעות גם בטקסס ופלורידה.

 

השלכות עוריות נוספות של שינויי האקלים נוגע לסרטן העור: עם הפגיעה באוזון חלה עליה בסיכון לסרטן העור. עליה של שתי מעלות חום מלווה בעליה של 10% בהיארעות סרטן העור בכל שנה.

 

שינויי האקלים אינם מובילים רק להשלכות שליליות, ניתן לטעון כי עם העליה בטמפרטורת הסביבה, תהיה התייבשות של חלק ממושבות היתושים עקב יובש עם ירידה אפשרית בהיקף חלק מהמחלות.

 

J Am Acad Derm 2016

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני