חדשות

ההשפעה של התערבות להפחתת גרד בילדים עם Atopic Dermatitis (מתוך The British Journal of Dermatology)

13/05/2018

 

גירוד וגרד הם סימנים קליניים נפוצים של Atopic Dermatitis ומחקרים במבוגרים הדגימו כי הפחתת גירודים מובילה לנסיגה בדלקת ושיפור החלמה של העור. כעת, במאמר שפורסם בכתב העת The British Journal of Dermatology מדווחים חוקרים כי אימון לשינוי הרגלים (Habit Reversal)  להפחתת גרד, בשילוב עם טיפול פוטנטי בסטרואידים, הוביל לשיפור משמעותי במצב בעור גם בילדים.

 

במטרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם פרוטוקול טיפול לשינוי הרגלים לטיפול בגרד בילדים עשוי להביא לשיפור במצב העור. מדובר במחקר אקראי ומבוקר שכלל 39 משתתפים, אשר החלו ברישום שבוע לפי הקצאה אקראית לאחת משתי קבוצות (התערבות או ביקורת). המשתתפים בקבוצת ההתערבות השלימו טיפול לשינוי הרגלי גרד, בנוסף לטיפול פוטנטי בסטרואידים (Mometasone Furoate), בעוד שבאלו בקבוצת הביקורת הטיפול כלל סטרואידים בלבד.

 

החוקרים השלימו הערכה של רופא עור לאחר שבוע הרישום (הערכה בסיסית) ושוב לאחר 3 ו-8 שבועות טיפול. תוצא היעילות העיקרי היה השינוי במדד SCORAD (Scoring Atopic Dermatitis).

 

בתום שלושת שבועות הטיפול, השינוי במדד SCORAD הממוצע היה גבוה יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (31.9- לעומת 23.8-). לאחר שמונה שבועות מעקב, השינוי במדד היה גבוה יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת 31.7- לעומת 19.7-).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי התערבות על-בסיס שינוי הרגלים להפחתת גרד, בשילוב עם טיפול בסטרואידים, הוביל לשיפור משמעותי במצב העור של ילדים עם Atopic Dermatitis לאחר 3 ו-11 שבועות.

 

 

The British Journal of Dermatology. 2018;178(3):665-673.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני