חדשות

מה בין Atopic Dermatitis ובין אלרגיה למזון? (Curr Opin Allergy Clin Immunol)

07/06/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Current Opinion in Allergy and Clinical Immunology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש להערכת הקשר בין Atopic Dermatitis ובין אלרגיה למזון.

 

החוקרים מסבירים כי Atopic Dermatitis הינה הפרעה דלקתית כרונית של העור, המתאפיינת בפגיעה במחסום העור בשל מספר סיבות, כולל גורמים גנטיים, הפרעה בבקרה חיסונית והפרעה במיקרוביום של העור. ביילודים עם הפרעה זמנית במחסום העור ו/או Atopic Dermatitis עיקש קיים סיכון גבוה במיוחד להתפתחות אלרגיה למזון, כאשר בעד מחצית מהמקרים ניתן לזהת נוגדני IgE ספציפיים למזון ובשליש מהמקרים החמורים של Atopic Dermatitis מתוארים תסמינים חיוביים במבחן תגר מזון.

 

בחלק גדול מהילדים עם Atopic Dermatitis ניתן לזהות ריגוש אסימפטומטי למזון ולא מומלץ להשלים תבחינים עוריים לזיהוי מוצרי מזון מסוימים העלולים לעורר את התגובה, אלא אם ישנה היסטוריה המרמזת לאלרגיה למזון ו/או Atopic Dermatitis בדרגה בינונית-עד-חמורה שלא הגיבה לטיפול מקומי אופטימאלי.

 

ביצוע בדיקות ללא הבחנה עשויה להוביל לשיעור גבוה של תוצאות חיוביות-שגויות ולשינויים תזונתיים מזיקים. גישות מבטיחות למניעת אלרגיה למזון בילדים עם Atopic Dermatitis כוללות טיפול מוקדם בעור עם תחליבים וטיפול מקומי בסטרואידים, לצד חשיפה מוקדמת למוצרי מזון אלרגניים.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לזהות גורמי סיכון ל-Atopic Dermatitis במטרה לסייע במניעת התפתחות אלרגיה למזון באוכלוסיה זו של חולים בסיכון גבוה.

 

Curr Opin Allergy Clin Immunol. 2020;20(3):305-310

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני