חדשות

האם מומלץ להפסיק את הטיפול ב-Epoetin בחולי דיאליזה עם ערכי המוגלובין של מעל 13 גרם לדציליטר (J Am Soc Nephro)

02/08/2010

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Clinical Journal of the American Society of Nephrology עולה כי ייתכן ויש עדיפות להפסקת הטיפול ב-Epoetin בחולים תחת טיפולי המודיאליזה, בנוכחות ערכי המוגלובין של מעל 13 גרם לד"ל.

 

לדברי החוקרים, בחולי המודיאליזה, הן לוריאביליות ברמות המוגלובין והן להגדרת יעד ערכי המוגלובין תקינים עשויות להיות השלכות שליליות. אין נתונים רבים אודות הטיפול ב- Epoetin בחולים עם ערכי המוגלובין גבוהים.

 

מדגם המחקר כלל חולים המטופלים בדיאליזה, שהגיעו לערכי המוגלובין של מעל 13 גרם לד"ל וטופלו באופן קבוע בהמודיאליזה. מדגם המחקר כלל 2789 חולים בהם הטיפול ב- Epoetin הופסק ו-754 חולים בהם הופחת המינון בשיעור של 20-30%. יעד המחקר היה רמת השפל של המוגלובין בתוך חודשיים מהפחתת או הפסקת הטיפול.

 

בהשוואה לחולים בהם הופסק הטיפול ב- Epoetin, אלו בהם הופחת המינון טופלו הרבה יותר ב- Epoetin במהלך החודשיים שלאחר מכן, עם סבירות גבוהה יותר לרמת שפל של המוגלובין של מתחת ל-11 גרם לד"ל (21.5% לעומת 10.1%) ו-10 גרם לד"ל (7.2% לעומת 3.6%). כמו כן, בחולים אלו הסיכויים לערכי שפל של המוגלובין של מעל 12 גרם לד"ל , היו גבוהים יותר (31.1% לעומת 62.8%). הפסקת Epoetin לוותה בערכי שפל של המוגלובין של פחות מ-10 גרם לד"ל (OR = 1.91,  95% CI = 1.22-2.90), בעוד שהפחתת מינון Epoetin לוותה בערכי שפל של המוגלובין של מעל 12 גרם לד"ל (OR = 4.41,  95% CI = 3.63-5.37), על-בסיס מודל רב-משתנים, הכולל גיל, רמות פריטין ואלבומין, ומינון Epoetin ההתחלתי.

 

בחולי המודיאליזה עם ערכי המוגלובין בסיסיים של מעל 13 גרם לד"ל, הפסקת Epoetin לוותה בשימוש פחות נפוץ ב- Epoetin וסבירות גבוהה יותר להשגת יעד המטרה של המוגלובין של 10-12 גרם לד"ל, בתוך חודשיים; הפסקת הטיפול לוותה בסבירות גבוהה יותר לרמת שפל של המוגלובין של מתחת ל-10 גרם לד"ל. לממצאים אלו עשויות להיות השפעות רבות.

 

מגבלות המחקר כוללות מבנה מחקר רטרוספקטיבי, הישענות על נתונים אדמיניסטרטיביים, העדר מידע מפורט בנוגע לטיפול באנמיה ומחלות-רקע, והעדר נתונים בנוגע לתמותה או תוצאות אחרות.

 

הפסקת הטיפול ב- Epoetin לוותה בסבירות גבוהה יותר לרמת שפל נמוכה של המוגלובין, בעוד שהפחתת הטיפול לוותה בעליה משמעותית במשך הזמן עם רמות המוגלובין גבוהות מהמבוקש.

 

J Am Soc Nephrol. Published online July 22, 2010

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני