חדשות

מתן ברזל מפחית את הצורך בתכשירי ESA בחולי דיאליזה (מתוך הכנס השנתי מטעם ERA-EDTA)

30/05/2013

 

בחולי המודיאליזה עם מחלת כליות כרונית, טיפול ב-Ferric Pyrophosphate הינו טיפול בטוח כמו תחליפי ברזל אחרים ומפחית את הצורך בתכשירי ESA (Erythropoiesis Stimulating Agents) בהיקף של 35%, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-50 מטעם ה-European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association.

 

בחולים שטופלו ב-Ferric Pyrophosphate, ערכי המוגלובין נשמרו ולא הייתה עדות לעומס ברזל.

 

החוקרים מסבירים כי חולי המודיאליזה מאבדים באופן שגרתי דם במהלך הפרוצדורה, ונדרשים לטיפול בתחליפי ברזל ותכשירי ESA, דוגמת אריתרופויאטין. טיפול באריתרופויאטין מלווה בעליה בשיעורי תחלואה ותמותה קרדיווסקולארית, וכן מדובר בתרופה יקרה מאוד.

 

במטרה להעריך את הטיפול בחולי המודיאליזה, החוקרים ערכו את מחקר PRIME (Continuous Soluble Ferric Pyrophosphate Iron Delivery Via Dialysate in Hemodialysis Patients). הם בחנו את ההשפעה של Soluble Ferric Pyrophosphate על מינון תכשירי ESA לשמירה על ערכי המוגלובין ביעד של 9.5-11.5 גרם לליטר.

 

מבין 103 המשתתפים במחקר, 52 חולקו באקראי לטיפול ב- Soluble Ferric Pyrophosphateבמינון של 2 מיקרומול לליטר בדיאליזט (110 מיקרוגרם ברזל לליטר דיאליזט) ו-51 חולים לטיפול סטנדרטי. המחקר נערך במהלך 36 שבועות.

 

כל החולים במחקר אובחנו עם אנמיה בטווח 9.5-12.0 גרם לד"ל, עם מינונים יציבים של תכשירי ESA, ריוויון טרנספרין של 15-40% וערכי פריטין בטווח 200-1,000 מיקרוגרם לליטר.

 

החוקרים מצאו כי השינוי הממוצע מתחילת המחקר במינון תכשירי ESA היה נמוך יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (4.9% לעומת 39.8%).

 

בסה"כ, תופעות הלוואי היו דומות עם Soluble Ferric Pyrophosphate ועם פלסבו (92.6% לעומת 93.9%). תופעות הלוואי היו אופייניות לאלו המופיעות בחולים התלויים בהמודיאליזה עם מחלת כליות כרונית.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי Soluble Ferric Pyrophosphate מפחית משמעותית את הצורך בתכשירי ESA וברזל תוך-ורידי וכן נראה כי מדובר בטיפול בטוח מאוד. עם זאת, עדיין דרושים מחקרים נוספים בנושא.

 

מתוך הכנס השנתי ה-50 מטעם ה-European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני