חדשות

מנה שלישית של חיסון כנגד קורונה של חברת פייזר עשויה לשפר את ההגנה מפני הזיהום בחולי דיאליזה (Clin Kidney J)

31/08/2021

 

מתן מנה שלישית של החיסון של חברת פייזר כנגד נגיף הקורונה מובילה לשיפור תגובת הנוגדנים כנגד הנגיף בחולים תחת טיפולי המודיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות חולים משלושה מרכזי המודיאליזה בצרפת אשר קיבלו מנה שלישית של החיסון כנגד נגיף הקורונה. שני המרכזים הראשונים כללו 66 חולים עם תגובה בכל דרגה למנה השנייה של החיסון, בעוד שהמרכז השלישי כלל 34 חולים עם תגובה ירודה, או ללא כל תגובה למנה השנייה של החיסון.

 

המשתתפים קיבלו את המנה השנייה של החיסון בין פברואר ואפריל בשנת 2021 והמנה השלישית נינה לפחות חודש מאוחר יותר. החוקרים השוו את רמות נוגדני IgG כנגד חלבון Spike לאחר המנה השנייה והשלישית של החיסון.

 

בקרב חולים עם עדות לתגובה לאחר מנת החיסון השנייה תועד ריכוז נוגדני IgG כנגד חלבון Spike שעמד על 1,056 יחידות/מ"ל, בממוצע, לאחר המנה השנייה של החיסון וריכוז של 6,464 יחידות/מ"ל לאחר המנה השלישית של החיסון.

 

החוקרים כותבים כי לאחר המנה השלישית, חציון רמות הנוגדנים היו בטווח דומה לזה שתואר במטופלים בריאים שקיבלו את החיסון באופן דומה.

 

שיעור המשתתפים עם תגובת נוגדנים עלה בין המנה השנייה והשלישית של החיסון מ-83.3% ל-92.4%. מבין 11 משתתפים ללא תגובה למנה השנייה, בשישה (54.5%) תועדה תגובה נמוכה. ב-20 מבין 21 החולים (95.2%) עם תגובה נמוכה תועדה תגובה משמעותית כנגד הנגיף.

 

במדגם שכלל חולים עם תגובה נמוכה, או ללא תגובה למנת החיסון השנייה, הממצאים היו דומים: ריכוז הנוגדנים הממוצע עלה מ-17.8 יחידות/מ"ל ל-1,180 יחידות/מ"ל בין המנה השנייה והשלישית של החיסון, כאשר ב-4 מבין 5 חולים ללא תגובה למנה השנייה תועד ריכוז נוגדנים משמעותי. במדגם זה, ב-33 חולים (97.1%) תועד שיפור בתגובה כנגד הנגיף.

 

החוקרים כותבים כי הדרך הטובה ביותר למתן מנת החיסון השלישית אינה ידועה, כאשר הן גישה המבוססת על מתן מנה שלישית לכלל החולים והן גישה המבוססת על מתן המנה לאלו עם תגובה נמוכה, או ללא תגובה לאחר שתי מנות חיסון, הן גישות סבירות וישימות.

 

Clin Kidney J. 2021

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני