מאמרי מערכת

מה חושבים המנכ''לים המקומיים של חברות התרופות הרב לאומיות על השפעת המשבר ? (דהמרקר)

01/11/2008

לקראת מפגש אירגון פארמה ישראל שהתקיים ב-30/10 קיימה רוני לינדר מדהמרקר "שולחן עגול" עם כמה ממנהלי החברות הרב לאומיות הפועלות בישראל (MSD , נובו-נורדיסק, פייזר, ג'נזיים) ובו התייחסו המנהלים להשפעת המשבר הבינלאומי על הפעילות של השוק הפרמצבטי בישראל, וסוגיות נוספות כמו אתיקה רפואית, השקעות בישראל, פעילות ועדת הסל ועוד.

לכתבה

הערת המערכת: כדאי לציין שהמפגש של אירגון פארמה ישראל ב-30/10 התמקד בעיקר בפעילות החברתית של החברות בישראל. מסתבר, שקיימת פעילות עניפה של מרבית החברות אשר תורמות ומפעילות פרויקטים חברתיים. בנושא זה אף התקיים רב שיח בהנחיית יעל דן,(זאב זליג, יו"ר פארמה ישראל, יו"ר הר"י ד"ר יורם בלשר,  עברי ורבין - מנכ"ל גוד ויז'ן, גב' מנדי לייטון בלישה,  יו"ר העמותה למאבק בכאב, פרופ' שאול סופר - אוניברסיטת בן גוריון.

ברב שיח טען ד"ר בלשר שלדעתו נעשה הרבה אך עדיין לא מספיק. עלו לדיון גם מס' שאלות מעניינות בין הקשר הבעייתי לכאורה בין חברות התרופות לארגוני החולים, שלרוב ממומנים ע"י החברות.

עם זאת, נראה שלמרות התרומה העצומה של חברות התרופות לרפואה ולבריאות בעצם הפיתוח והשיווק של תרופות חשובות ביותר לבריאות האנושות, ולמרות שהחברות תורמות בעולם ובארץ סכומים נדיבים לקידום הבריאות והחברה - עדיין התעשייה הזו סובלת מתדמית בעייתית בקרב חלקים רבים בציבור, ובתקשורת הכללית. אולי המחירים הגבוהים מאוד של התרופות (שלמרות ההסברים המוצדקים והנכונים של עלויות הפיתוח העצומות נראה שאינם ממש משכנעים כאלה שצריכים לממן טיפול בעשרות אלפי ש"ח בחודש), אולי הרווחים הנאים של התעשייה , הקשרים הבעייתיים לכאורה עם עולם הרפואה איכשהו מקנים לתעשייה הזו תדמית של ניצול,ציניות  וחמדנות... שלרוב , לדעתנו, אין לה מקום.

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני