חדשות

כוח משימה של שירותים מניעתיים שיחרר המלצות סיקור מעודכנות וחדשות

17/02/2009

בפגישה השנתית של ה-ACPM (American College of Preventive Medicine ), ה- USPSTF    (US Preventive Services Task Force) הכריז על המלצות חדשות או מעודכנות בנוגע לסיקור מספר מצבים. סוכרת סוג 2, איבוד שמיעה מולד ומחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) היו בין המצבים שהושפעו.

 

הצעד השנוי ביותר במחלוקת של כוח המשימה היה קשור בהמלצה לסיקור עבור סוכרת סוג 2. בעבר, מועמדים לסיקור היו צריכים לסבול מיתר לחץ דם והיפרליפידמיה. ההמלצות המעודכנות תומכות בסיקור מטופלים בעלי ערכי לחץ דם של 135/80 או יותר בלבד, בין אם ערכי השומנים שלהם גבוהים או לא.

 

כוח המשימה נתן המלצה מעודכנת בדרגה B בנוגע לסקאלת דירוג, כלומר יש עדות ללא דופי (fair) לכך שהיא משפרת תוצאות ושיתרונות הסיקור עולים על הסיכונים.

 

מהסבר ההיגיון העומד מאחורי כוח המשימה עולה כי טיפול אגרסיבי בגורמי סיכון קרדיווסקולריים הוא יתרון מבוסס של אבחון מוקדם של סוכרת. לכן, כוח המשימה ממליץ לסקר כל מי שנמצא קרוב לסף הסיכון ושאבחון סוכרת סוג 2 תשפיע ותשנה את הטיפול. כוח המשימה מקווה שרופאים ישתמשו במידע זה במיוחד במטופלים, שנמצאים קרוב לסף מבוסס של גורמי סיכון קרדיווסקולריים אחרים, כגון שימוש באספירין.

 

בעצם, השילוב של סוכרת ויתר לחץ דם הוא גורם סיכון חזק במיוחד עבור מחלה מיקרו-ווסקולרית. בעתיד, כוח המשימה מתכנן לשקול המלצה לסיקור קרדיווסקולרי שגרתי לכל מי שסובל משני מצבים אלה.

 

לא חייב להיות קשר בין רמות כולסטרול ובין סיקור לסוכרת במידה ולמטופל יש גורמי סיכון אחרים, כגון יתר לחץ דם, שממקם אותו בסיכון גבוה לסבול ממחלה קרדיווסקולרית.

 

כתגובה על ההמלצות, אמר ד"ר דיסינגר, שההמלצה המעודכנת ככל הנראה לא תגרום לו לשנות את הפרקטיקה בה הוא נוהג. כיום, הוא ממליץ לעשות בדיקת סוכרת לכל מטופל שמן, בעיקר במידה והוא סובל מסינדרום מטבולי ולכל מטופל עם רמת טריגליצרידים גבוהה.

 

כוח המשימה סקר מחדש את ההמלצה לסיקור שגרתי של ילודים עבור איבוד שמיעה מולד דו-צדדי ועדכן אותה מ-I (אין עדות מספקת להמליץ בעד או נגד) ל-B.

 

כוח המשימה התבסס בביצוע שינוי זה על ממצא של מחקר מבוקר וגדול, שנערך באנגליה והדגים תוצאות טובות יותר הקשורות לשפה ולביצועים בבית ספר באוכלוסיות שעברו את הסיקור. מדובר בהתקדמות חשובה בעולם הרפואה המניעתית.

 

צעד חדש נוסף היה לשייך סיקור מבוגרים א-תסמיניים עבור COPD בעזרת ספירומטריה לדרגה D, כלומר כוח המשימה יוצא נגד המלצה זו. העדות הקיימת מציעה שקריאות ספירומטריה לא נמצאות בהכרח בקורולציה עם החוויה הסובייקטיבית של סימפטומי המטופלים. סיקור באמצעות ספירומטריה עשויה בפוטנציאל גם להזיק למטופלים מאחר ומשאפי אגוניסט בטא המטפלים ב-COPD מעלים את קצב הלב ויכולים להעלות את ההיארעות של התקפי לב במידה ומתייחסים אליהם כמים.

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני