חדשות

פורסמו הנחיות לטיפול בהפרעות אכילה

22/05/2011

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

ה-AED (Academy of Eating Disorders) פרסם הנחיות לאבחון וטיפול בהפרעות אכילה במרפאות ראשוניות, שזכו לכותרת: Eating Disorders: Critical Points for Early Recognition and Medical Risk Management in the Care of Individuals with Eating Disorders.

 

ההנחיות שתוכננו להיות נוחות למשתמש מספקות רשימה של סימנים ותסמינים וגישות שנועדו לסייע לרופאים המטפלים להגיע לאבחנה מוקדמת, לייצב חולים באמצעים תרופתיים ולהתחיל בטיפול מבוסס-ראיות בחולים עם הפרעות אכילה.

 

המסמך כולל את הנקודות בהן יש להתמקד בבדיקה הגופנית, בבדיקות המעבדה וההדמיה; כמו גם ברשימת גורמי סיכון ושיטות למניעת תסמונת Refeeding Syndrome, שינויים אלקטרוליטריים שעשויים להיות קטלניים ועשויים להופיע עם מתן הזנה לחולים בתת-תזונה. עוד בהנחיות ניתן למצוא המלצות בנוגע להתערבויות במועד, יעדי טיפול וטיפול מתמשך.

 

הפרעות אכילה עלולות להיות מסכנות חיים והן אינן נפוצות רק בבנות או נשים, אלא קיימות גם בבנים וגברים, מכל גזע או מוצא אתני, ובאנשים עם כל צורות הגוף, המשקל או המידות.

 

בכל מקרה של ירידה מכוונת במשקל הגוף באדם בריא יש לעלות אפשרות של הפרעת אכילה, כולל בחולים לאחר ניתוח בריאטרי. בנוסף, ירידה מהירה במשקל הגוף או שינויים במשקל הגוף עשויים להוות סמן להפרעות אכילה.

 

יש לקחת בחשבון את האפשרות של הפרעות אכילה גם בילדים ומתבגרים שאינם עולים במשקל גופם ו/או גובהם כצפוי, ו/או בנוכחות עיכוב/הפרעה בהתפתחות מינית.

 

המומחים מקווים כי הנחיות אלו ישמשו כמאגר שיביא לשינוי עבור רופאים מטפלים רבים, העומדים בחזית הטיפול בחולים עם הפרעות אכילה.

 

להנחיות המלאות

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני