חדשות

הנחיות חדשות מטעם ה-American Academy of Pediatrics לאבחנה וטיפול בהפרעות אכילה (Pediatrics)

11/01/2021

 

הפרעות אכילה הן מחלה חמורה, העלולה להיות מסכנת-חיים ובעלת השפעה על ההתפתחות הגופנית והנפשית של ילדים ומתבגרים. מאחר והטיפול בילדים ומתבגרים עם הפרעות אכילה עשוי להיות מורכב ולרוב המשאבים לטיפול בחולים אלו הם מוגבלים, ה-American Academy of Pediatrics פרסם הנחיות חדשות בנושא.

 

רמזים העשויים להביא רופא ילדים לחשוד בהפרעות אכילה כוללים מאמצים להגבלת צריכה קלורית, הגברת בחירות מזון/קבוצות מזון, אימון יתר, הקאות יזומות, שימוש מוגזם במשלשלים וכדומה. בנוסף, ייתכנו תחושת אשמה, צורך לפצות על אכילה בפעילות גופנית או הקאה, טרוד במחשבות על ספירת קלוריות ומזון, חש אובדן שליטה על אכילה או חווה אירועי אכילה מופרזת בלתי-נשלטת.

 

בנוסף, ישנם רמזים גופניים העשויים להוות תמרור אזהרה עבור רופאי ילדים: יש לעקוב אחר מקרים של עליה או ירידה חדה במשקל, כפי שנמדד לפי עקומות גדילה. על רופאים להיזהר ממתן מחמאות לילדים שירדו במשקל עד שהבינו כיצד הושגה הירידה במשקל.

 

סימנים חיוניים, דוגמת ברדיקרדיה במנוחה וטכיקרדיה אורתוסטטית, עשויים להעיד על הפרעות תזונה, כמו גם ממצאים גופניים אחרים. למרות שבדיקות המעבדה הן לרוב תקינות, אלו אינן שוללות הפרעות אכילה בפני עצמן. על רופאי ילדים להיות מודעים לסימנים ותסמינים של אי-יציבות רפואית בחולים עם הפרעות אכילה המחייבים אשפוז לצורך הזנה מחדש.

 

שכיחות הפרעות אכילה מצויה במגמת עליה, בעיקר לאור הרשתות החברתיות המעודדות הימנעות מעליה במשקל על-רקע COVID-19 וההשפעות של עידוד דימוי גוף רזה בכלי התקשורת.

 

ההפסקה החדה בלימודים פנים-מול-פנים, השתתפות בפעילויות ספורט וחרדה כללית השפיעו עוד על המצב הנפשי והפרעות בדפוסי תזונה.

 

הטיפול בהפרעות אכילה דורש מכל הצדדים לקבל את האבחנה ולא לתמוך עוד בדפוסי התזונה הלא-בריאים.

 

במאמר המלא סוקרים המומחים את ההגדרות, האפידמיולוגיה, בדיקות הסקר, ההערכה ובדיקות המעבדה. עוד מתייחסים לסיבוכים הרפואיים, כולל היבטים פסיכולוגיים, נוירולוגיים, דרמטולוגיים, קרדיווסקולאריים, גסטרואינטסטינאליים ואנדוקריניים של הפרעות אכילה.

 

Pediatrics. 2021

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני