חדשות

מעבר למחסור בציוד מיגון אישי ייתכן בקרוב גם מחסור בתרופות חיוניות לטיפול ב-COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

04/04/2020

 

לאחר מחסור ראשוני בציוד מיגון אישי, אשר המשיך בפניה להגדיל את זמינות המנשמים לטיפול בחולים עם COVID-19, כעת הדגש עובר להעמקת המחסור בתרופות הנדרשות לסייע בטיפול בחולים מונשמים ומורדמים.

 

כבר עתה קיים מחסור בתרופות דוגמת Albuterol, תרופות לשיתוק שרירים והרדמה, כולל Fentanyl, Midazolam ו-Propofol; וכן תכשירים וזופרסורים לטיפול בהלם ספטי, לאור העליה האקספוננציאלית בשימוש בתרופות אלו.

 

הדרישה לתרופות אלו הינו חסרת תקדים והמחסור בתרופות הולך וגדל גם לאחר עצירת תכניות ניתוחים אלקטיביים. החשיבות העיקרית נובעת מכך שהשימוש במנשמים דורש שימוש בתרופות אלו ובבתי חולים כבר קיים מחסור בתרופות אלו, למרות שעל-פי כל ההערכות, המגיפה טרם הגיעה לשיאה.

 

לפי דו"ח שפורסם בצפון קרוליינה, 15 תרופות המשמשות כעת לטיפול ב-COVID-19 מצויות במחסור או קרוב למחסור, בזמן בו הדרישה לתרופות אלו גבוהה מאוד, בעיקר בניו-יורק. באזורים אחרים המספרים שונים אך גם בהם תועדה עליה במספר ההוראות לטיפול תרופתי שאינן מונפקות.

 

ברחבי המדינה נרשמה עליה של כפליים בשיעור המרשמים ל-Fentanyl, כאשר בניו-יורק נרשמה עליה של 533% בהיקף המרשמים לטיפול זה בחודש האחרון. כעת, מהנתונים הזמינים עולה כי רק 61% מההוראות לטיפול זה מבוצעות בפועל.

 

מנתונים אחרים עולה כי שיעור מילוי הוראות לשש תרופות המשמשות להרדמה של חולים מונשמים ירד מ-95% ל-63% בעת. רשימת התרופות כוללת את Dexmedetomidine, Etomidate, Ketamine, Lorazepam, Midazolam ו-Propofol. שיעור מילוי הוראות לטיפול במשככי כאבים (Hydromorphone, Fentanyl ו-Morphine) ירד ל-73%.

 

רבים קוראים ליצרני תרופות להגביר את הייצור וכן דוחקים במנהל המזון והתרופות האמריקאי להאיץ מתן אישורים ליצרנים אחרים. עוד עובדים עם ה-Drug Enforcement Administration להקל על מגבלות שימוש בתרופות נרקוטיות שהונחו לאור משבר האופיואידים.

 

הצפי הוא כי ככל שיהיה קשה יותר להשיג את התרופות, מטפלים יפנו לאפשרות הטובה הבאה ברשימה, אך הניסיון עם הטיפול התרופתי פוחת עם כל שינוי. האתגר נובע משימוש בתרופות פחות מוכרות, עם פרופיל תופעות לוואי שונה ובכל פעם שנדרשים לבחור בתרופה עימה לא מנוסים קיים סיכון מסוים.

 

לידיעה במדסקייפ

 

הערת מערכת:

הדיווח אמנם מתייחס לארה"ב אך בתקופה זו נראה שהמחסורים בציוד הם עולמיים ולכן הדבר עשוי להיות רלוונטי גם לישראל.

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני