מאמרי מערכת

טיפול מתפתח בתרופות אנטי-אפילפטיות ב- Juvenile myoclonic epilepsy.

24/11/2003

דר' רויטל גנדלמן - מרטון , עורכת מדור נוירולוגיה

Prasad A, Kuzniecky RI, Knowlton, RC, et al. Evolving antiepileptic drug treatment in juvenile myoclonic epilepsy. Arch Neurol 2003;60:1100-5.

רקע- לאור הזמינות של תרופות אנטי-אפילפטיות חדשות כמו למוטריגין וטופירמט, קיים צורך להעריך מחדש את תפקידן של התרופות האנטי- אפילפטיות הישנות בJME.

מטרת המחקר היתה לבדוק האם מונותרפיה או פוליתרפיה עם למוטריגין או טופירמט הינן חלופות יעילות לטיפול ב- JME וכן לקבוע האם לתרופות אנטי-אפילפטיות ישנות, כמו פניטואין וקרבמזפין, יש תפקיד בטיפול ב- JME.

שיטות- בוצע מחקר רטרוספקטיבי בבי"ח אוניברסיטאי גדול בו השתתפו 72 חולי JME עוקבים שטופלו בחומצה וולפרואית, למוטריגין, טופירמט, פניטואין וקרבמזפין, במונותרפיה או פוליתרפיה, בין אפריל 1991 למרץ 2001.

היעילות של חומצה וולפרואית, למוטריגין וטופירמט, במונותרפיה או פוליתרפיה, הושוואה בטיפול בסוגי פרכוסים שונים, וכן הושוו היעילות והסבילות של תרופות אלה עם היעילות והסבילות של פניטואין וקרבמזפין.

תוצאות- לא היה הבדל מבחינת תוצאת הפרכוסים בין חולים שטופלו במונותרפיה של חומצה וולפרואית לבין אלה שטופלו במונותרפיה של למוטריגין, או בהשוואה בין חולים שקיבלו חומצה וולפרואית, למוטריגין או טופירמט בפוליתרפיה. בקרת הפרכוסים המיוקלוניים ע"י 3 תרופות אלה היתה גרועה יותר בהשוואה לפרכוסים טוניים-קלוניים כלליים אך לא בהשוואה לפרכוסים מסוג absence. חומצה וולפרואית, למוטריגין וטופירמט היו יעילות יותר בבקרה על פרכוסים מיוקלוניים בהשוואה לפניטואין וקרבמזפין. שיעור הפסקת הטיפול בחומצה וולפרואית היה נמוך יותר בהשוואה לטופירמט, פניטואין וקרבמזפין אך לא בהשוואה ללמוטריגין.

מסקנות- למוטריגין וטופירמט הן חלופות יעילות לחומצה וולפרואית בטיפול ב- JME. למוטריגין יעיל כמונותרפיה ופוליתרפיה. טופירמט יעיל כפוליתרפיה אך יש צורך במידע נוסף כדי לקבוע האם הוא יעיל כמונותרפיה. יש צורך בטיפול יעיל יותר על מנת לשפר את הבקרה על פרכוסים מיוקלוניים. קרוב לוודאי שאין אינדיקציה לתרופות אנטי אפילפטיות ישנות, כמו פניטואין וקרבמזפין, בטיפול ב-JME.

הצעות לקריאה נוספת:

1. Genton P, Gelisse P, Thomas P, Dravet C. Do carbamazepine and phenytoin aggravate juvenile myoclonic epilepsy? Neurology 2000;55:1106-1109.

2. Gelisse P, Genton P, Thomas P, et al. Clinical factors of drug resistance juvenile myoclonic epielpsy. J Neurol Neurosurg Psychaitry 2001;70:240-3.

3. Guerrini R, Dravet C, Genton P, et al. Lamotrigine and seizure aggravation in juvenile myoclonic epilepsy. Epilepsia 1998;39:508-12.

4. Brodie MJ, Kwan P. Staged approach to epilepsy management. Neurology 2002;58(suppl 5):S2-S8.

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני