חדשות

מה בין אפילפסיה ובין הסיכון למוות לבבי פתאומי? (Neurology)

22/07/2015

 

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Neurology, עולה כי מחלות לב וכלי דם ולא מאפייני אפילפסיה, הם הגורם העיקרי המשפיע על הסיכון להתפתחות טכיקרדיה חדרית או פרפור חדרים בחולי אפילפסיה.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את המאפיינים של טכיקרדיה חדרית/פרפור חדרים ואם קיימים הבדלים בין חולים עם אפילפסיה ואלו ללא ההפרעה הנוירולוגית, כמו גם לזהות את חולי האפילפסיה בסיכון הגבוה ביותר.

 

מדגם המחקר כלל 18 חולים עם אפילפסיה פעילה עם דום לבבי פתאומי ועדות אלקטרוקרדיוגרפית לטכיקרדיה חדרית / פרפור חדרים (מקרים). הם השוו בין חולים אלו ובין 470 חולים עם טכיקרדיה חדרית / פרפור חדרים ללא אפילפסיה (ביקורות הפרעת קצב) ו-54 חולים עם אפילפסיה וללא הפרעת הקצב (ביקורות אפילפסיה). נתונים אודות מחלות רקע, חומרת אפילפסיה וטיפול תרופתי נכללו במודלים לזיהוי גורמים המשפיעים על טכיקרדיה חדרית / פרפור חדרים בחולי אפילפסיה.

 

במרבית המקרים תועדה גורם ברור (10/18) או סביר (5/18) למחלת לב וכלי דם לאור נוכחות מחלת לב קיימת. בשניים מבין שלושה אירועים נותרים, נקבעה אבחנה של כמעט תמותה פתאומית בלתי-צפויה בחולה אפילפסיה לאחר החייאה מוצלחת. בקבוצת המקרים תועדה שכיחות גבוהה יותר של מומי לב מולדים (17% לעומת 1%), עם טכיקרדיה חדרית / פרפור חדרים בגיל צעיר יותר (57 לעומת 64 שנים, P=0.023) בהשוואה לקבוצת הביקורת עם הפרעת הקצב. הפרעת הקצב בקבוצת המקרים תועדה לעיתים קרובות יותר בבית או סמוך לבית (89% לעומת 58%) ולעיתים רחוקות יותר אירעה בנוכחות עדים (72% לעומת 89%) בהשוואה לקבוצת הביקורת. בקבוצת המקרים תועדה שכיחות גבוהה יותר של מחלת לב בעלת חשיבות קלינית (50% לעומת 15%) וליקוי אינטלקטואלי (28% לעומת 1%) בהשוואה לביקורות עם אפילפסיה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי מחלת לב וכלי דם ולא מאפייני אפילפסיה היא הגורם העיקרי המשפיע על התפתחות טכיקרדיה חדרית / פרפור חדרים בחולי אפילפסיה בקהילה.

 

Neurology July 21, 2015 vol. 85 no. 3 212-218

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני