חדשות

סיכון מוגבר לדיכאון במתבגרים ומבוגרים עם אפילפסיה (מתוך כנס ה-AES)

05/12/2018

 

מתבגרים ומבוגרים עם אפילפסיה ניצבים בפני סיכון מוגבר לדיכאון ויש מקום להשלים בדיקות סקר סדירות באוכלוסיה זו, כך עולה משני מחקרים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-American Epilepsy Society.

 

במחקר הראשון, כ-13% מהמתבגרים עם אפילפסיה דיווחו על תסמיני דיכאון חמורים. בנוסף, ב-22% מהמתבגרים עם אפילפסיה המדדים היו גבוהים דיו בכדי להצביע על סיכון לתסמיני דיכאון. במחקר השני שכלל מבוגרים עם אפילפסיה, החוקרים מצאו כי מבין אלו עם היסטוריה של אירוע בריאותי שלילי, דוגמת פניה לחדר מיון או תאונה, ב-52% היו תסמיני דיכאון בדרגה בינונית-עד-חמורה.

 

במחקר הראשון סקרו החוקרים 394 מתבגרים עם אפילפסיה (טווח גילאים בין 15-18 שנים) להערכת נוכחות דיכאון על-בסיס שאלון PHQ-9 (Patient Health Questionnaire), בין יוני 2017 ועד מאי 2018. במתבגרים תועד מגוון רחב של תסמיני דיכאון: ב-8% תועדו תסמיני דיכאון בדרגה בינונית/בינונית-חמורה ו-5% דיווחו על מחשבות אובדניות או ניסיון אובדני קודם. כ-64% מחולי אפילפסיה סווגו בטווח המינימאלי של תסמיני דיכאון.

 

במחקר השני נכללו 120 מבוגרים, מהם 52% דיווחו על דיכאון בדרגה בינונית או חמורה; חלק דיווחו גם עם הפרעה דו-קוטבית, הפרעה טורדנית-כפייתית, או הפרעת חרדה. חוסר יכולת לעבוד נקשרה בקשר הדוק עם חומרת דיכאון, כמו גם תדירות פרכוסים במהלך 30 ימים ואיכות חיים נמוכה יותר.

 

בחולים עם אפילפסיה ותסמיני דיכאון תועד סיכוי גבוה יותר לפרכוסים, כך שטיפול בדיכאון אינו בהכרח מסייע לדיכאון, אלא גם לאפילפסיה.

 

מחקרים אלו מדגישים את השיעורים הגבוהים של תסמיני דיכאון בחולי אפילפסיה ותומכים בחשיבות בדיקות סקר לדיכאון במסגרת הטיפול השגרתי בחולי אפילפסיה.

 

מתוך כנס ה-AES

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני