מאמרי מערכת

חיי המין של רופאים בהתמחות/מאת פרופ' גרינשטיין, עורך אורולוגיה

17/01/2009

כולנו בשלב זה או אחר בחיינו המקצועיים עברנו את שלב ההתמחות וחלקנו גם את שלב ה  Fellowship. ההיבטים השונים של תקופה זו מלווים אותנו שנים רבות.

המחקר הבא סקר את היבטים שונים של תפקוד מיני של מתמחים ורופאים בתקופת ה Fellowship . הסקר נערך במספר בתי חולים בארה"ב.

המחברים העבירו  שאלונים בקרב מתמחים ורופאים בשלבים שונים של Fellowship ( 364 נשים ו 549 גברים) אשר השתתפו בפגישות מדעיות בבתי החולים. השאלונים כללו פרטים דמוגרפיים, נתונים על שעות עבודה ותורנויות. הגברים התבקשו לענות על  שאלון

 international index of erectile function (IIEF) המעריך תפקוד מיני ושאלון  Index of Premature Ejaculation ובו 10 שאלות להערכת שליטה בשפיכה, גברים שהצהירו שהם במערכת יחסים התבקשו גם לענות על שאלון

 הערכה עצמיתQuality  Self-Esteem and Relationship . הנשים ענו על שאלון Female Sexual Function Index (FSFI) המעריך בעזרת 19 שאלות היבטים שונים של תפקוד מיני נשי. הנשים שהצהירו שהן במערכת יחסים ענו גם על שאלון  Index of Sexual Life (ISL) המעריך בעזרת 11 שאלות את מידת החשק המיני, הסיפוק, והערכה כללית של הסיפוק ממערכת היחסים. כמו בעבודות אחרות, מדד של פחות מ 25 בנושא איכות הזיקפה בשאלון IIEF נקבע כבעיה באיכות הזיקפה. מדד של פחות מ 26.55 בשאלון ה FSFI לנשים נחשב כבעיית תפקוד מיני בנשים. במדדים אחרים חושבו הערכים לקביעת תקין או לא לפי המדדים שהתקבלו מ 50% מהעונים.

התוצאות נותחו מ 180 שאלונים (כ 20%) מכלל אלה שהוצגו לנשאלים. מהם 83 נשים ו 97 גברים. מהגברים 90% היו במערכת יחסים 67% היו נשואים ו 98% הטרוסקסואלים. אצל הנשים 80% היו במערכת יחסים, 55% נשואות, ו96% הטרוסקסואליות. לפי שאלון ה IIEF 13% מהגברים סבלו ממידה מסוימת של הפרעה באיכות הזיקפה. ו 60% מהנשים לפי שאלון ה FSFI נחשבו כקבוצת סיכון להפרעות בתפקודן המיני. הפרעות בחשק המיני היו השכיחות ביותר והפרעות באורגזמה היו בשכיחות שנייה.

נתונים נוספים מעניינים התקבלו מהשאלות הכלליות בנושא פעילות מינית. למשל אף אחת מהנשים לא דווחה על יותר מ 20 בני זוג בניגוד לגברים שמהם 7% דווחו על יותר מ 20 בנות זוג. ממצאים שהמחברים מציינים כשונים ממחקרים אחרים בהם 23% דווחו על יותר מ 20 בני זוג במרוצת חייהם (אותה קבוצת גיל). כ 20% מהגברים דווחו על בעיה בשליטה בשפיכה. נשים ללא ילדים דרגו את מידת החשק והאורגזמה יותר מאשר נשים עם ילדים.  עייפות ודחק נפשי המפריע לפעילות המינית היו שכיחות יותר בקרב המתמחות במקצועות כירורגיים ואלו העובדות שעות ארוכות. דחק נפשי וחוסר בין זוג המפריעים לתפקוד המיני היו שכיחות בקרב המתמחות המבצעות תורנויות ולא דווחו על ידי המתמחים. תדירות יחסי המין דווחה על ידי המתמחים כ  6 לחודש ו 5 לחודש במתמחות.

למרות העניין (מציצנות?)   שיש לנו בנתונים הרי קיימים מספר גורמים לא פתורים. האם הנתונים האלה מטרידים את המתמחים? מהם הנתונים באוכלוסייה עם מקצועות אחרים ואותה קבוצת גיל? והאם הבעיות הקיימות אופייניות למקצוע הרפואה? והעיקר, איך משפיע התפקוד המיני של המטפל על התייחסותו לבעיות התפקוד המיני של מטופליו?

מעניין לערוך סקר דומה בקרב המתמחים בארצנו.

 

Ferguson GG, Nelson CJ, Brandes SB, Shindel AW.: The sexual lives of residents and fellows in graduate medical education programs: a single institution survey. J Sex Med. 52756-2765, 2008.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני