חדשות

גישות מטבוליות והרגלי חיים לשיפור תפקוד כלי דם ותפקודי זקפה (Int J Impot Res)

17/05/2012

מאת ד"ר עמית עקירוב 

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת International Journal of Impotence Research מסבירים הכותבים כי גישה מערכתית הכוללת פעילות גופנית, תזונה נכונה, ירידה במשקל ונטילת תוספי תזונה עשויה לשפר את תפקוד כלי הדם, כולל תפקודי זקפה.

 

עקה חמצונית ותהליכים דלקתיים, המפריעים לייצור Nitric Oxide (NO) הינם מרכיבים מרכזיים בהתפתחות מחלות כלי דם, כולל הפרעות תפקודי זקפה. הפחתת רמות NO בכלי הדם נקשרה עם השמנה בטנית, עישון וצריכה רבה של סוכר ושומן, המעלים כולם את העקה החמצונית. בגברים עם הפרעות זקפה רמות NO ירודות בכלי הדם וניתן למצוא סמנים מוגברים לעקה חמצונית ותהליכי דלקת.

 

פעילות גופנית מעלה את רמות NO בכלי דם, ובדומה לירידה במשקל מביאה לעליה ברגישות לאינסולין ולייצור NO. מתן נוגדי-חמצון פוטנטיים או מינונים גבוהים של נוגדי-חמצון פחות פוטנטיים מביא לעליה ברמות NO בכלי הדם ולשיפור התפקוד של כלי הדם ותפקודי זקפה.

 

נוגדי-חמצון עשויים להיות חשובים במיוחד בגברים עם הפרעות זקפה הנוהגים לעשן, בגברים שמנים או באלו הסובלים מסוכרת. חומצות שומן אומגה-שלוש מפחיתות סמני דלקת, מפחיתות תמותה לבבית ומביאות לעליה ביצירת NO ע"י האנדותל, ועל כן בעלי חשיבות רבה בגברים עם הפרעות זקפה מתחת לגיל 60 ו/או סובלים מסוכרת, יתר לחץ דם או מחלת לב כלילית, המצויים בסיכון מוגבר לאירועים לבביים חמורים ואף פטאליים.

 

לאחרונה, הוכח כי מעכבי PDE (Phosphodiesterase) משפרים את המצב החמצוני ואת ייצור NO ומאפשרים אימון תדיר וממושך יותר של איבר המין. חלק מחסמי הקולטן לאנגיוטנסין II מפחיתים את העקה החמצונית ומשפרים את תפקודי הזקפה ותפקוד כלי הדם ולכן מהווים בחירה מועדפת להפחתת לחץ הדם בגברים עם הפרעות זקפה.

 

בכל גישה מקיפה לשיפור תפקודי הזקפה יש לכלול שינוי הרגלי החיים, כולל פעילות גופנית ותרגילים ספציפיים לאיבר המין, ירידה במשקל, נטילת תוספי אומגה שלוש וחומצה פולית, מפחיתים את צריכת שומן וסוכר ושיפור המצב החמצוני עם דיאטה ו/או תוספי תזונה. אלו מובילים לשיעורי הצלחה גבוהים יותר ולשיפור שביעות הרצון של החולים, כמו גם לשיפור תפקוד כלי הדם ותוחלת החיים של החולים.

 

Int J Impot Res. 2012;24(2):61-68

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני