חדשות

האם טיפול בויאגרה עשוי למנוע הפרעות זקפה לאחר טיפול קרינתי? (מתוך הכנס השנתי ה-54 מטעם ה-ASTRO)

31/10/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

מתוצאות מחקר חדש עולה כי טיפול ב-Sildenafil citrate (ויאגרה) עשוי לסייע במניעת הפרעות בתפקודי זקפה בגברים העוברים טיפול קרינתי בשל סרטן ערמונית ממוקם קלינית.

 

לדברי החוקרים, אובדן מלא של זקפה לאחר טיפול קרינתי מופיע ב-30-60% מהגברים עם סרטן ערמונית. כיום, ויאגרה ותרופות אחרות לטיפול בהפרעות זקפה מסייעות לגברים להשיב את התפקוד התקין ב-60-70% מהמקרים בהם ההפרעות בתפקודי זקפה מופיעות על-רקע טיפול קרינתי. אולם, הטיפול ניתן לרוב לאחר התפתחות הבעיה.

 

במחקר מבוקר-פלסבו, הראשון מסוגו, טיפול מניעתי בויאגרה לווה במדדים טובים יותר משמעותית להערכת תפקודי זקפה, בהשוואה לפלסבו. טיפול יומי ניתן למשך שישה חודשים. הגברים, שלא היו מודעים לטיפול שניתן להם, יכלו גם לבקש את הטיפול בכל עת (לפי דרישה).

 

כל המשתתפים במחקר היו גברים עם תפקוד מיני מצוין בתחילת המחקר.

 

מבין 144 חולים, מדדי תפקודי זקפה היו טובים יותר משמעותית בקבוצת המטופלים בויאגרה, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, לאחר שישה חודשי טיפול (58.6 לעומת 49.4 נקודות לפי סולם IIEF, p=0.006), לאחר 12 חודשים (56.3 לעומת 48.2 נקודות, P=0.02) ולאחר 24 חודשים (54.9 לעומת 47.6 נקודות, P=0.04).

 

החוקרים החליטו לבחון את הטיפול המניעתי בויאגרה בשל מידע חדש ממחקרים אחרים, לפיו התרופה עשויה לסייע בשיקום הפין ולמנוע הופעת אימפוטנציה.

 

מדגם המחקר כלל 290 גברים עם סרטן ערמונית ממוקם קלינית, שקיבלו טיפול בהקרנות חיצוניות וחולקו באקראי לטיפול בויאגרה במינון 50 מ"ג ליום, או פלסבו. עם זאת, רק 144 גברים נכללו בתוצאות הסופיות. מדובר בגברים שהשלימו שאלונים להערכת התפקוד המיני לפני הטיפול ולפחות פעם אחת בתקופת זמן אחרת, ולא קיבלו טיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy).

 

היעד העיקרי של המחקר היה לקבוע אם טיפול מניעתי בויאגרה עשוי לשמר את תפקודי הזקפה. יעדים משניים של המחקר כללו הערכה אם טיפול מניעתי בויאגרה במהלך הטיפול מפחית את ההשפעות האורינריות החדות והמאוחרות של טיפול קרינתי, הערכת ההשפעה של החשיפה לקרינה, הערכת איכות החיים לאחר טיפול מניעתי בויאגרה וכן הערכה של הקשר בין רמות טסטוסטרון, תפקודי זקפה וטיפול מניעתי בויאגרה.

 

מתוך הכנס השנתי ה-54 מטעם ה-ASTRO

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני