חדשות

צריכת קפה קשורה לירידה בסיכון לסינדרום מטבולי וכבד שומני (Aliment Pharmacol Ther )

10/11/2013

מאת מערכת אי-מד

צריכת קפה עשויה להפחית הסיכון לכבד שומני שלא על רקע אלכוהולי (NAFLD) , כך עולה ממחקר חדש מה-Aliment Pharmacol Ther .

ברקע מציינים החוקרים כי יש עדויות לכך שצריכת קפה מפחיתה הסיכון סינדום מטבולי ו-NAFLD . מטרת החוקרים כאן הייתה לסקור את המחקרים הנסיוניים והאפידמיולוגיים ומחקרים שבחנו את הקשר בין צריכת קפה והסיכון לסינדרום מטבולי ו-NAFLD .

נערכה סקירת ספרות למציאת מחקרים מקוריים, אפידמיולוגיים ומאמרים קלינים על הקשר בין צריכת קפה, סינדרום מטבולי ו-NAFLD , תוך שימוש במאגרי המידע של PubMed, Embase, Scopus ו-Science Direct . נכללו מאמרים שנכתבו באנגלית ופורסמו עד יולי 2013.

שלושה ניסויים בבעלי חיים בחנו את האפקט של קפה על הסינדרום המטבולי, בעוד ש-5 מחקרים בדקו אם צריכת קפה עשויה להקטין הסיכון להסננות שומן לכבד.

כל המחקרים בחיות הראו אפקט מגן של קפה מפני התפתחות של סינדרום מטבולי ו-NAFLD . יותר מכך, החוקרים זיהו גם 11 מחקרים אפידמיולוגיים וקליניים שעמדו בתנאי ההכללה. מהם 6 בחנו את הקשר בין קפה לסינדרום מטבולי ו-5 ל-NAFLD .

4 מתוך ה-6 דיווחו על קשר הפוך בין צריכת קפה לסיכון לסינדרום מטבולי. שני מחקרים שהראו תוצאות שליליות היו מאותו מדגם שכלל אנשים צעירים עם שיעור נמוך של נוכחות סינדרום מטבולי.

כל המחקרים האפידמיולוגיים על NAFLD דיווחו על אפקט מגן של צריכת קפה.

מסקנת החוקרים היא שצריכת קפה מפחיתה אכן את הסיכון ל-NAFLD . בכדי לבחון אם אפקט זה מתווך ע"י מרכיבים מסויימים של הסינדרום המטבולי הם ממליצים לבצע מחקרים נוספים.

Aliment Pharmacol Ther. 2013;38(9):1038-1044

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני