חדשות

טיפול בהורמון גדילה עשוי להועיל לחלק מחולי הפיברומיאלגיה (מתוך BMC Musculoskelet Disord)

17/12/2007

ממחקר חדש עולה, כי בחולי פיברומיאלגיה עם מחלה קשה ורמות נמוכות בסרום של insulin-like growth factor 1 (IGF-1), הוספת זריקות תת עוריות יומיות של הורמון גדילה לטיפול הסטנדרטי מפחיתה כאב ומשפרת איכות חיים.

 

החוקרים מציינים, כי ישנה הוכחה לחסר פונקציונאלי בהורמון גדילה- המתבטא כרמות נמוכות בסרום של IGF-1 ותנגודת להורמון גדילה- בחלק מחולי הפיברומיאלגיה.

 

החוקרים ביצעו מחקר open-label ומבוקר עם 24 חולים. החולים, שמרביתם היו נשים, היו עם מחלה קשה במשך שנה אחת לפחות, רמות IGF-1 נמוכות, וכאב, לפחות ב-16 מתוך 18 נקודות הטריגר בפיברומיאלגיה.

 

הטיפול הסטנדרטי כלל amitriptyline, fluoxetine או SSRI אחר, ו-tramadol, בשילוב עם שיקום אקטיבי ותמיכה פסיכולוגית.

 

12 חולים נבחרו באקראי לטיפול עם הורמון גדילה רקומביננטי, 0.0125 מ"ג/ק"ג/יום (מתוקנן עפ"י רמות IGF-1).

 

החוקרים מדווחים, כי לאחר 12 חודשים, מספר הנקודות הרגישות היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת הורמון הגדילה: 6.5  בממוצע לעומת 16.5.

 

בנוסף, טיפול בהורמון גדילה היה קשור בשיפור גדול יותר משמעותית בציוני ה- Fibromyalgia Impact Questionnaire ובאיכות החיים כמתועד בשאלון, וכן בתגובות visual analog scale.

 

למעשה, כל 12 החולים בקבוצת המבחן חוו שיפור גלובאלי, שנראה כבר בתוך החודש הראשון עפ"י מרבית המדידות.

 

החוקרים מציינים, כי השיפור הגלובאלי בציון ב- Fibromyalgia Impact Questionnaireבקבוצת הורמון הגדילה הוא התוצאה של שיפור דומה בכל תתי הסקאלות הספציפיות שכללו תשישות, כאב, חרדה ודיכאון, היעדרות מהעבודה, ומוגבלות גופנית.

 

לדברי החוקרים, העקביות והחשיבות של תוצאות אלה מעודדות ומחייבות תיקוף נוסף במחקר רב-מרכזי וכפול-סמיות, המתקיים בימים אלו.

 

 

BMC Musculoskelet Disord 2007;8:119

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני