חדשות

יעילות duloxetine בחולי פיברומיאלגיה, עם וללא דכאון מג'ורי (Clin J Pain)

19/07/2009

מחקר שבחן את האפקטיביות של duloxetine (סימבאלתה, אלי-לילי) על חולי פיברומיאלגיה (FM) עם וללא דכאון מג'ורי (MDD) מצא שסימבלתה הייתה יעילה  בהפחתת כאבים וסימפטומים נוספים בחולי FM עם וללא MDD .

המחקר התבצע באמצעות אנליזת פוסט הוק אשר עשתה שימוש בנתונים של 4 מחקרים כפולי סמיות, מבוקרי פלצבו על מטופלים עם FM בהתאם להגדרות הקולג' האמריקאי לראומטולוגיה, שבו נכללו מטופלים עם וללא MDD .

המטופלים חולקו באופן רנדומאלי לטיפול בסימבאלתה (60 או 120 מ"ג ליום), או פלצבו למשך כ-3 חודשים. היעילות נמדדה באמצעות שאלון מקוצר של כאב, והערכת דכאון ע"פ 17 סעיפי שאלון המילטון, מדידת השפעת ה-FM באמצעות שאלון מתאים והערכות מטופלים ומטפלים באשר לשיפור/החמרה התסמינים.

בתחילת המחקר, 28% מהמטופלים עמדו בקריטריונים של MDD. לאחר 3 חודשים או בפגישת המעקב האחרונה נמצא שהמטופלים בסימבאלתה הראו שיפור מובהק (p<0.05) גדול יותר מקבוצת הפלצבו מבחינת הערכת הכאב, שאלון השפעת ה-FM , והערכת המטופלים והרופאים, הן בקבוצה עם MDD והן בקבוצה ללא MDD .

האפקט של סימבאלתה על מדדי היעילות הללו היה עקבי כאמור הן לגבי החולים עם MDD והן באלו שהיו ללא MDD , ללא הבדל סטטיסטי מובהק באפקטיביות בין שתי הקבוצות. במבחן שאלון 17 הסעיפים של המילטון להערכת דכאון, סימבאלתה הראתה שיפור גדול יותר  מובהק (p<0.05) בהשוואה לפלציבו בקבוצת המטופלים עם MDD .

פרופיל הבטיחות של סימבאלתה בהשוואה לפלציבו בקשר לתופעות לוואי רציניות והפסקת הטיפול היה דומה במטופלי ה-FM עם וללא MDD .

המחברים מסכמים כי סימבאלתה הייתה אפקטיבית בהפחתת כאב וסימפטומים נוספים של FM במטופלים עם או ללא MDD , וזאת תוך הפגנת פרופיל בטיחותי דומה לפלציבו בשתי הקבוצות

Clin J Pain. 2009 Jul-Aug;25(6):461-8

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני