חדשות

היעילות של Milnacipran לטיפול בפיברומיאלגיה (מתוך כנס ה-ACR)

27/11/2010

 מאת ד"ר נגה ליפשיץ

 

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי של ה- American College of Rheumatology (ACR) עולה כי בקרב משתתפים עם פיברומיאלגיה, נמצא קשר בין Milnacipran ובין שיפור בכאב, במצב התפקוד וירידה בתסמינים, ללא קשר לשינוי בתסמיני הדיכאון.

 

החוקרים מסבירים כי Milnacipran היא תרופה מקבוצת ה- Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitors (SNRI), אשר אושרה לטיפול בפיברומיאלגיה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון האם ההשפעה של Milnacipran על תסמיני הפיברומיאלגיה קשורה לשיפור בתסמיני הדיכאון.

 

זהו מחקר קליני בשלב 3, אקראי מבוקר וכפול סמיות, אשר כלל 1,025 משתתפים עם פיברומיאלגיה. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי לקבלת Milnacipran במינון 100 מ"ג ליום או לקבלת פלסבו למשך 12 שבועות. שיפור בתגובה לכאב הוגדר כשיפור גבוה מ-30% בציון ה- Visual analog scale (VAS), המצב הכללי של המשתתפים הוגדר ע"פ ה- Patient Global Impression of Change (PGIC), וה- Beck Depression Inventory (BDI) שימש להערכת תסמיני הדיכאון.

 

מתוצאות המחקר עולה כי בהשוואה לפלסבו, נמצא קשר מובהק בין טיפול ב- Milnacipran ובין ירידה בציון ה-BDI. החוקרים מדווחים כי במשתתפים בהם לא חל שיפור או שחלה החמרה בציון ה-BDI, נקשר הטיפול ב- Milnacipran לשיפור בתגובה לכאב, ציון ה-PGIC ושילוב של שני מדדים אלו. לדברי החוקרים, 87.2% מהתגובה ל- Milnacipran הייתה בלתי תלוייה בשיפור בתסמיני הדיכאון.

 

כמו כן, בכנס ה-ACR הוצג ניתוח post-hoc של נתוני המחקר הנוכחי, אשר הדגים כי טיפול ב- Milnacipran נקשר לשיפור משמעותי בציון ה- Fibromyalgia Impact Questionnaire (FIQ) (המשמש להערכת תסמיני פיברומיאלגיה). ע"פ הדיווח, בעת ההצטרפות סבלו רוב המשתתפים מתסמינים בדרגה בינונית או חמורה בסולם ה-FIQ. לדברי החוקרים, בכל פגישת מעקב נצפה שיפור גבוה יותר בציון ה-FIQ של משתתפים בקבוצת ה- Milnacipran, לעומת קבוצת הפלסבו.

 

מחקר שלישי שהוצג בכנס באותו הנושא, כלל 184 משתתפים עם פיברומיאלגיה אשר טופלו ב-Pregabalin והגיבו באופן חלקי בלבד לתרופה לאחר 4 שבועות טיפול. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי להמשך טיפול ב- Pregabalin או לטיפול משולב ב- Pregabalin וב-Milnacipran למשך 11 שבועות.

 

מהתוצאות עולה כי נמצא קשר בין הטיפול המשולב ובין שיפור מובהק בציון ה-PGIC, לעומת טיפול ב- Pregabalin בלבד. כמו כן, טיפול משולב ב- Pregabalin ו-Milnacipran נקשר לירידה גדולה יותר בציון ה-VAS. החוקרים מציינים כי ההיארעות של בחילה הייתה גבוהה יותר בקבוצת הטיפול המשולב, לעומת טיפול ב- Pregabalin בלבד. החוקרים מדגישים כי יש להעלות בזהירות את מינון ה-Milnacipran על מנת להימנע מבחילה ומפגיעה בהיענות לטיפול.

 

 

מתוך הכנס American College of Rheumatology 2010 Annual Meeting.

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני