Flu

חדשות

חשיבות אופיאטים להקלה על רעב לאוויר בחולים מונשמים עם COVID-19 (מתוך Ann Am Thorac Soc)

08/06/2020

 

הקלה על תחושת הרעב לאוויר בזמן הנשמה מלאכותית בשל תסמונת מצוקה נשימתית חדה על-רקע COVID-19 עשויה לדרוש יותר מתרופות לטשטוש ומשתקי שרירים ובמאמר שפורסם בכתב העת Annals of the American Thoracic Society קבוצת מומחים מסבירה כי מעבר להתאמת מדדי מכונת ההנשמה, אופיאטים עשויים להקל משמעותית על תחושות רעב לאוויר.

 

המומחים מסבירים כי חולים רבים נדרשים להנשמה משנית לנזק הריאתי על-רקע הזיהום ב-COVID-19. קשה לכמת את קוצר הנשימה על-סמך הסתכלות על החולים, משתקי שרירים משמשים למנוע מהחולים לשלוף את צינור ההנשמה ואינם מסייעים לתחושת הרעב לאוויר, למרות טענות שגויות בנושא. שיתוק השרירים מקשה עוד יותר לזהות סימני קוצר נשימה. תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים אינם יעילים ואף עשויים להחמיר את הטראומה הפסיכולוגית משנית לחוויה זו; אין נתונים אודות השימוש ב-Propofol להקלה על קוצר נשימה, אם כי מינונים גבוהים העשויים לגרום לדיכוי אוורור נשימתי יכולים לספק הקלה מסוימת.

 

אופיאטים מהווים את התכשיר המהימן ביותר להקלה על תסמיני רעב לאוויר, תכשירים אלו פועלים דרך דיכוי הדחף לאוורור נשימתי ומסלולים נוספים. גם מינונים נמוכים הוביל להקלה על רעב לאוויר במתנדבים בריאים במחקרים קליניים.

 

עם זאת, מהנתונים בנושא עולה כי לא נעשה שימש מספק באופיאטים. לדוגמא, רק 60% מהחולים עם תסמונת מצוקה נשימתית חדה במחקר ALVEOLI קיבלו טיפול באופיואידים כחלק מגישת הסדציה הראשונית. שיעור זה עמד על 55% מהחולים במטה-אנליזה קטנה של מחקרים להערכת תסמונת מצוקה נשימתית חדה.

 

החוקרים מסבירים כי כעת ידוע כי חלק גדול מהתרופות לסדציה אינן מספקות הקלה על קוצר נשימה והם קוראים לרופאים להשתמש באופיאטים להקלה על קוצר נשימה ולהשתמש בתרופות סדטיביות, כאשר יש בהן צורך, להקלה על חרדה ואי-שקט.  חשש מפני הסיכון להתמכרות בטווח הארוך אינו צריך לעצור רופאים ממתן טיפול זה.

 

Ann Am Thorac Soc 2020

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני