חדשות

טיוטת המלצות מטעם ה-USPSTF בנושא מניעת נפילות ושברים (מתוך המלצות ה-USPSTF)

27/09/2017

 

פעילות גופנית מסייעת במניעת נפילות של קשישים בסיכון מוגבר לנפילות, כך עולה מטיוטת המלצות חדשה מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services  Task Force). המומחים כותבים כי חולשת שרירים, הפרעות יציבה ושיווי משקל הם גורמים חשובים התורמים לסיכון המוגבר לנפילות בקשישים וכי אימון ופעילות גופנית עשויים להביא לשיפור בכוח ובשיווי המשקל וכך להפחית נפילות.

 

האיגוד ממליץ לרופאים להציע התערבות מולטי-פקטוריאלית למניעת נפילות לקשישים בקהילה בגילאי 65 שנים ומעלה, שהם בסיכון מוגבר לנפילות. עם זאת, הם מציינים כי התועלת של המלצה שגרתית של התערבויות שונות למניעת נפילות היא קטנה. 

 

צוות המשימה לא המליץ על שימוש בתוספי ויטמין D למניעת נפילות. המלצה זו דומה לזו שפורסמה בשנת 2013 בנוגע לנטילת תוספי ויטמין D, עם או ללא תוספי סידן, למניעת שברים. בניגוד לכך, ה-National Academy of Medicine וארגון הבריאות העולמי שניהם ממליצים על צריכה יומית מספקת של ויטמין D וסידן כחלק מהגישה הכוללת לשיפור המצב הבריאותי, אך שני הארגונים אינם ממליצים על התוספים במטרה ספציפית למנוע שברים.

 

צוות המשימה חש כי אין מספיק עדויות בכל הנוגע למתן תוספי ויטמין D במינון יומי של מעל 400 יחידות או תוספי סידן במינון של מעל 1000 מ"ג למניעה ראשונית של שברים בנשים לאחר-מנופאוזה בקהילה. כך גם תחושתם לגבי נטילת ויטמין D במינון של 400 יחידות, או פחות, או מינון נמוך יותר של תוספי סידן.  יתרה מזאת, תוספי ויטמין D וסידן אינם מסייעים במניעה ראשונית של שברים בגברים או בנשים לפני-מנופאוזה.

 

לצורך ההמלצות הנוכחיות, החוקרים בחנו שמונה מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת התועלת של תוספים אלו על הסיכון לשברים, ביחד עם תשעה מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת הסיכונים של תוספים אלו.  מינוני ויטמין D במחקרים נעו בין 300 יחידות ביום עד 100,000 יחידות כל 1-4 חודשים ומינון תוספי סידן נע בין 600 עד 1600 מ"ג ביום.

 

המומחים כותבים כי תוספי סידן וויטמין D מומלצים לעיתים קרובות לנשים, בעיקר אלו לאחר-מנופאוזה, למניעת שברים, אם כי התועלת אינה ודאית. עם זאת, באוכלוסיה של נשים מבוגרות בקהילה, העדויות אינן תומכות בשיעור נמוך יותר של שברים עם תוספי ויטמין D בלבד או בשילוב עם סידן; העדויות אודות תוספי סידן בלבד הן מוגבלות. צוות המשימה מציין עוד כי שילוב ויטמין D עם סידן מלווה בהיארעות מוגברת של אבני כליות.

 

המומחים בחנו נתונים מ-62 מחקרים להערכת שבע התערבויות שונות להפחתת הסיכון לנפילות וסיבוכים עקב נפילות אלו. ההתערבויות כללו בעיקר מרכיבים של יציבה ושיווי משקל ואימון פונקציונאלי.

 

מטה-אנליזה של התערבות מולטי-פקטוריאלית הצביעה על ירידה של 21% בשיעור נפילות עם הטרוגניות משמעותית. עוד עלה מהסקירה עדות לקשר בין הגנה מפני נפילות ובין התערבויות מולטי-פקטוריאליות ופעילות גופנית, אך העדויות העקביות ביותר תועדו במחקרי הערכת פעילות גופנית.

 

מתוך המלצות ה-USPSTF

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני