חדשות

תזונה בריאה מלווה בסיכון מופחת לשבר ירך בנשים (J Acad Nutr Diet)

10/03/2018

 

מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית עולה כי הקפדה על תזונה בריאה מלווה בסיכון מופחת לשברי ירך בקרב נשים מעל גיל 50, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם במהלך חודש פברואר בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים מלכתחילה פחות עצם, עם אובדן עצם מוקדם המתחיל סביב מנופאוזה. מנגד, בגברים אובדן העצם איטי יותר וגיל הופעת שברי ירך הוא מבוגר יותר. לכן, ייתכן כי להרגלי התזונה תהיה השפעה שונה בין גברים ונשים.

 

החוקרים בחנו נתונים במשך כעשר שנים אודות למעלה מ-100,000 גברים ונשים בארצות הברית. הם אספו נתונים אודות 74,446 נשים לאחר-מנופאוזה ממחקר Nurses' Health Study בין 1980-2012 ואודות 36,602 גברים בגילאי 50 שנים ומעלה ממחקר Health Professionals Follow-up Study בין השנים 1986-2012. שתי הקבוצות השלימו סקר בריאות שנתי ושאלונים להערכת הרגלי התזונה כל ארבע שנים.

 

במהלך המחקר תועדו 2,143 שברי ירך בקרב נשים ו-603 מקרים בקרב גברים.

 

מהנתונים עולה כי בקרב נשים עם המדדים הגבוהים ביותר במדד AHEI (American Healthy Eating Index-2010) תועד סיכוי נמוך ב-13% לשבר ירך, בהשוואה לאלו עם ציונים נמוכים יותר במדד זה. החוקרים לא זיהו קשר בין התזונה ובין הסיכון לשברי ירך בקרב גברים.

 

החוקרים כותבים כי ויטמינים ומינראלים כולל סידן, ויטמין D וויטמין K הם חיוניים לשמירה על חוזק ומבנה העצם לאורך החיים. נראה כי ניתן להאט את קצב הידרדרות העצם עם הגיל בעזרת דיאטה הולמת הכוללת מרכיבים אלו.

 

J Acad Nutr Diet 2018

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני