חדשות

בינוסטו, תכשיר חדש בישראל לטיפול באוסטיאופורוזיס ומניעת שברים עם סיכון מופחת לתופעות לוואי במערכת העיכול בהשוואה לתכשירי אלנדרונאט אחרים (עיל''א)

18/03/2020

מאת: מערכת אי-מד

 

במאמר המתפרסם באתר העמותה לאוסטיאופורוזיס (עיל"א) סוקרת פרופ' צופיה איש שלום את התרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס המבוססות על החומר הפעיל ALENDRONATE תוך שהיא מתמקדת בתכשיר החדש בינוסטו – Binosto. 

 

פרופ' איש שלום מציינת ש:

"התכשיר משווק כטבלייה תוססת להמסה במים  ליצירת תמיסה  לשתייה . התכשיר (ללא סוכר)  נלקח פעם בשבוע. הסיכון לגירוי מערכת העיכול או לתופעות לוואי בדרכי העיכול נמוך יותר, בגלל  הנוסחה הייחודית של התמיסה שהינה בעלת רמת חומציות נמוכה". 

 

במאמר המיועד למטופלים ,מפרטת פרופ' איש שלום את אופן השימוש ומציינת שבניגוד לתכשירים האחרים המבוססים על אלנדרונאט , השימוש בבינוסטו, בשל היותה  תמיסה עם חומציות נמוכה, גורם לפחות תופעות לוואי, כשאחת הנפוצות  שבהן היא  גירוי ודלקת בוושט בשל ההתפרקות בחומצות הקיבה וחזרתן  לוושט.

פרופ' איש שלום מסבירה שבינוסטו, אותה יש ליטול אחת לשבוע, נספחת לעצם למשך שנים רבות. היא מציינת שאת משך הטיפול הרציף יש לקבוע על פי רמת סיכון לשברים של המטופל, כאשר קיימת אפשרות להפסקת טיפול לאחר 3 שנים. פרופ' איש שלום מדגישה שמכיוון שהחומר הפעיל נצבר בעצם ,התרופה ממשיכה להיות פעילה גם בתקופת ההפסקה - שלאחריה ניתן לחדש את הטיפול שוב במידת הצורך.

 

בהמשך המאמר מסבירה פרופ' איש שלום מדוע ירד השימוש באלנדרונט בשנים האחרונות. היא מציינת שלמרות היעילות הגבוהה של הטיפול במניעת שברים אוסטיאופורוטיים, עלו חששות מצד ציבור המטופלים בגלל שתי תופעות לוואי נדירות ביותר ( נמק עצם הלסת – osteonecrosis of jaw  ו- שברי ירך בלתי טיפוסיים - Atypical femoral fractures  )

היא מדגישה שכתוצאה מכך שחלה ירידה בשימוש באלנדרונאט -הייתה עליה בשברי ירך בארה"ב בשנים האחרונות. 

פרופ' איש שלום מדגישה שמדובר כאמור בתופעות לוואי נדירות ביותר , ומסכמת בכך שבינוסטו היא תרופה המבוססת על חומר פעיל ותיק  ובטוח , שהדגים יעילות מוכחת במניעת שברים, ושייחודה ויתרונה , בשל אופן הנטילה שלה באמצעות תמיסה לשתייה- הוא בהפחתת הסיכון לתופעות לוואי בדרכי העיכול.

לדעתה, עבור מטופלים הנמצאים בסיכון משמעותי לשברים אוסטיאופורוטיים - יתרונות הטיפול עולים באופן מובהק על הסיכון לתופעות לוואי נדירות.

 

למאמר המלא באתר עיל"א 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני