חדשות

שבר חוליות הינו גורם סיכון לתמותה בחולים עם COVID-19 (מתוך J Clin Endocrinol Metab)

02/11/2020

 

שברי חוליות מופיעים בשכיחות גבוהה בחולים עם COVID-19 בדרגה חמורה וגם מלווים בסיכון מוגבר לתמותה, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

 

מאחר ושברי חוליות עשויים להשפיע על תפקוד לב-ריאה ותוצאות COVID-19, המחקר הנוכחי נועד לקבוע את שיעורי הימצאות שברי חוליות ואת ההשפעה הקלינית בחולים עם COVID-19.

 

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי נערך בבית חולים שלישוני באיטליה והחוקרים כללו חולים עם COVID-19 בהם בוצע צילום חזה לטראלי בחדר מיון.

 

מדגם המחקר כלל 114 חולים ושברי חוליות בגובה חזי תועדו ב-41 חולים (36%). חולים עם שברי חוליות היו מבוגרים יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של יתר לחץ דם ומחלת עורקים כלילית.

 

מהנתונים עולה כי 36 חולים (88%) עם שברי חוליות, בהשוואה ל-54 חולים (74%) ללא שברי חוליות אושפזו לבית החולים. חולים עם שברי חוליות נדרשו לעיתים קרובות יותר להנשמה מלאכותית לא-פולשנית, בהשוואה לאלו ללא שברי חוליות (p=0.02). שיעורי התמותה עמדו על 22% בקבוצת החולים עם עדות לשברי חוליות, בהשוואה ל-10% בקבוצת החולים ללא שברי חוליות (p=0.07). באופן ספציפי, שיעורי התמותה היו גבוהים יותר בחולים עם שברי חוליות חמורים, בהשוואה לאלו עם שברי חוליות בדרגה מתונה וקלה (p=0.04).

 

החוקרים כותבים כי ניתן לשלב שברי חוליות בהערכת הסיכון הלבבי-ריאתי בחולים עם COVID-19, מאחר ונתון זה עשוי לשמש כסמן קליני שימושי וקל לשבריריות ופרוגנוזה גרועה. הם מציעים להשלים הערכה מורפו מטרית של עמוד השדרה החזי בכל החולים בהם עולה חשד ל-COVID-19 והופנו לצילום חזה.

 

J Clin Endocrinol Metab. 2020 Oct 21

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני