חדשות

תוצאות חיוביות לביונדווקס בניסוי להוכחת יעילות החיסון כנגד משפחה של וירוסי שפעת עופות אלימים

31/07/2014

 

הוכחה יעילות החיסון של החברה כנגד משפחת וירוסי ה-H7, ובכך השלימה ביונדווקס הוכחת הגנה מפני שתי המשפחות העיקריות של וירוס שפעת העופות   

 

ד"ר רון בבקוב, מנכ"ל ביונדווקס:

"יש בכך בשורה חשובה באשר למוכנות אפשרית בעתיד של ממשלות בפני מגיפות שפעת, כמו גם אינדיקציה קלינית חשובה מאוד עבור ביונדווקס אשר בכוונתנו לפעול כעת כדי לתרגמה למשמעות עסקית עבור החברה"

 

נס ציונה, ישראל – 29 ביולי 2014 – חברת ביונדווקס פרמצבטיקה בע"מ (BiondVax) (TASE: BNDX), המפתחת חיסון אוניברסאלי לשפעת, הודיעה היום כי השלימה בהצלחה ניסויים בעכברים אשר הוכיחו את יעילות החיסון של החברה כנגד משפחה נוספת של שפעת העופות, ה-H7. זני ה- H7 הם זנים אלימים הגורמים ל-76% תחלואה ומעל ל- 30% תמותה בקרב הנדבקים בהם, ולכן מתמקדת החברה גם במשפחת וירוסים זו. בכך השלימה ביונדווקס סדרת ניסויים בהם הוכחה יעילות החיסון של החברה, ה-M-001, בפני שתי המשפחות העיקריות של וירוס שפעת העופות האלים, ה-H5 וה-H7. הניסוי הראה כי מתן מקדים  (Prime boost) של חיסון החברה לחיסון שפעת העופות הפנדאמית, מעלה באופן משמעותי את כמות הנוגדנים המגנים הנוצרת בעכברים ומהווים אמצעי אפקטיבי להגנה מפני מגיפת שפעת. בהסתמך על הגדרות ה-FDA, הוכח כי בעקבות מתן החיסון, הוכפל שיעור העכברים המוגנים מפני משפחת וירוסים זו. על בסיס תוצאות הניסוי, מתכוונת כעת החברה לבחון דרכים לשיתוף המידע עם גופי בריאות ממשלתיים בארה"ב ובמדינות אחרות במטרה לקדם את הפיתוח הקליני של החיסון.

 

תוצאות הניסוי האחרון חוזרות ומחזקות כי החיסון של ביונדווקס אכן יעיל כלפי מגוון זנים של שפעת, וכי מתן מקדים של החיסון מיד כשמוכרזת מגיפת שפעת ובטרם יגיע לשוק חיסון ספציפי לזן שהתפרץ, יביא לשיפור רמת ההגנה של האוכולוסיה המחוסנת, בין אם המגפה נגרמת על-ידי זן ה- H5 כפי שדווחה החברה לפני כשנה, או מזן ה-H7. כאמור, הידבקות בוירוסים ממשפחות אלו מביאה במקרים רבים לדלקת ריאות חריפה ואף למוות, ולכן ממשלות שונות ברחבי העולם נערכות למקרים של מגפה ומייצרות חיסונים כנגד ה-H5 וה-H7.

 

ד"ר רון בבקוב, מנכ"ל ביונדווקס, אמר היום כי "אנו נרגשים מהצלחת הניסוי כנגד זן ה-,H7 המעידה כי מתן מקדים של החיסון האוניברסאלי לשפעת של ביונדווקס יביא לשיפור רמת ההגנה העולמית במקרה של מגיפה, עוד בטרם יגיע לשוק חיסון ספציפי כנגד שפעת העופות הפנדאמית. יש בכך בשורה חשובה באשר למוכנות אפשרית בעתיד של ממשלות בפני מגיפות שפעת, כמו גם אינדיקציה קלינית חשובה מאוד עבור ביונדווקס אשר בכוונתנו לפעול כעת כדי לתרגמה למשמעות עסקית עבור החברה. בנוסף אנו מעריכים כי באופן דומה, בעתיד ניתן יהיה להוכיח את יעילות החיסון האוניברסאלי שלנו כנגד כל זן פנדאמי חדש אשר יופיע. הניסוי הנוכחי מצטרף להצלחות קליניות קודמות המחזקות את אופיו האוניברסאלי של החיסון שלנו כנגד השפעת, ואת יכולתו של ה- M-001להוות מענה אפקטיבי כנגד זני שפעת עונתיים ומגפתיים. אנו נמשיך לפעול ולבסס את היכולות האוניברסאליות של החיסון".

 

אודות ביונדווקס

ביונדווקס נסחרת בבורסה בת"א ועוסקת במחקר ופיתוח שיפור ההגנה מפני שפעת בעזרת מוצר הדגל של החברה, החיסון האוניברסאלי M-001 לשפעת. שפעת הינה המחלה הזיהומית הנפוצה ביותר הנגרמת על ידי זני שפעת רבים והמוטציות האקראיות של וירוס השפעת מציבות אתגר בפני המערכת החיסונית. כיום, חיסוני שפעת עונתיים מיוצרים מדי שנה והם מגנים מפני 3 זנים (החזויים לעונה). בנוסך, מידי מספר שנים מיוצר חיסון שפעת כנגד הזן הפאנדמי. החיסון האוניברסאלי של ביונדווקס נועד להגן כנגד כל זני השפעת, העונתית והפאנדמית על ידי הפעלת כל מערכות החיסון של הגוף לפעולה כנגד איזורים שמורים ומשותפים לכל וירוסי השפעת.

 

לחיסון ה- M-001 האוניברסאלי של ביונדווקס מספר יתרונות תחרותיים ייחודיים: זהו החיסון האוניברסאלי לשפעת הנמצא בשלבי הפיתוח הקליני המתקדמים ביותר (4 ניסויים קליניים עם 440 מטופלים), לחיסון פרופיל בטיחות גבוה, הוא מפעיל את שתי זרועות מערכת החיסון, הזרוע הנוגדנית והזרוע התאית, החיסון פעיל ללא צורך באדג'ובנט. החיסון קל לייצור בעלויות נמוכות ובזמן קצר של 6-8 שבועות (במקום 6-8 חודשים לייצור החיסון הקיים) ומשום שהרכבו אינו משתנה - ניתן לייצרו לאורך כל השנה. ל- M-001 שתי אינדיקציות: כחיסון אוניברסאלי לשפעת וכמשפר החיסון המסחרי העונתי/והפאנדמי לשפעת. האינדיקציה השנייה של החיסון פותחת מסלול אלטרנטיבי אפשרי לפיתוח קליני ולקבלת אישור רגולטורי ומסחור של ה- M-001 כמשפר של ההגנה מפני פאנדמיות.  מידע נוסף באתר החברה: www.biondvax.com

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני