חדשות

המצב המטריד של שימוש במינוני יתר של אנטיביוטיקות ועמידות לחיידקים בעופות ובקר בישראל / מאמרה של כרם אביטל ב''הארץ''

09/05/2015

מאת מערכת אי-מד

במאמר המתפרסם ע"י כרם אביטל, תזונאית קלינית, חברת עמותת הדיאטנים עתיד ויועצת של עמותת אנונימוס, מוצגים נתונים מטרידים מאוד אודות המינונים הגבוהים מאוד (בהשוואה למדינות אחרות) של אנטיביוטיקות שונות הניתנות לבעלי חיים בישראל, ומאידך רמות גבוהות של עמידות של חיידקים לתרופות אנטיביוטיות הניתנות לבע"ח בישראל, כולל גם חיידקים המוגדרים כאלימים ומסוכנים במיוחד.

הנתונים המוצגים במאמר נלקחו ממחקרים שנעשו בישראל ואשר הוצגו בכנסים שיזם משרד החקלאות והבריאות. ע"פ תגובת המשרדים למאמר נראה שמתוכנן מהלך של התאמת התוויות ומינונים של תרופות אנטיביוטיות לבע"ח.

המחברת ממליצה לצרכני הבשר והמזון מן החי בישראל לנקוט משנה זהירות בצריכת מוצרים אלה כגון : " לא לשטוף עופות בטרם הבישול כדי שהחיידקים לא יתפזרו במטבח, ולא להשתמש בקרש חיתוך מפלסטיק לטיפול בעוף, שהחיידקים עלולים לחדור אליו. ספק אם צעדי זהירות אלו מספקים, לנוכח רמת הזיהום של בעלי החיים והדרכים הרבות שבהן מופצים החיידקים העמידים ששוכנים בהם."

למאמר ב"הארץ"

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני