לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus , בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.
חיידק הויבריו Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2014 דווחו 2 מקרי תחלואה מאובחנים מעבדתית של Vibrio vulnificus .
על מנת להימנע מהזיהום מומלץ:
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות דגים רק לאחר שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
נמסר על ידי דוברות משרד הבריאות