חדשות

סלמונלה ? לא לשטוף את העוף ולא לקחת אנטיביוטיקה/מאמרו של ד''ר אוהד גל־מור ב''הארץ''

31/12/2015

מאת מערכת אי-מד

בעקבות הדיווחים על עליה בתחלואה בשל זיהום סלמונלה והעדכונים של הנחיות משרד הבריאות מפרסם ד"ר אוהד גל־מור, ראש המעבדה לחקר מחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא ומרצה בכיר במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב מאמר 'באתר ''הארץ'' הדן בנושא. לאחר סקירה של היקף התחלואה והרקע לה, מסכם ד''ר גל-מור את המלצותיו המעשיות להקטנת חשיפה לסלמונלה הן (ציטוט):

  • להקפיד על בישול מלא של עוף ובשר (הטמפרטורה הפנימית שלהם בבישול צריכה להיות 82 מעלות — רצוי להשתמש במדחום מזון כדי לבדוק זאת) ושל ביצים. הבישול המלא משמיד את חיידקי הסלמונלה;
  •  יש לשטוף היטב בסבון ומים חמים ידיים לפני ואחרי טיפול במזון, וגם משטחי עבודה וכלים שבאו במגע עם מזון לא מבושל, בעיקר בשר, עוף, דגים וביצים;
  • מומלץ לשטוף במים חמים וסבון גם ירקות ופירות;
  • לא מומלץ לצרוך מזון המכיל ביצים לא מבושלות או חלב שאינו מפוסטר;
  •  יש לאחסן את המזון בתנאי קירור נאותים (בטמפרטורות נמוכות התרבות החיידק אטית יותר);
  •  מומלץ להכין עוף ובשר על משטח נפרד, שאינו משמש לטיפול במזונות אחרים;
  • יש להימנע משטיפה של עוף ובשר לפני הבישול מאחר שהדבר עשוי לפזר חיידקים עם טיפות המים הניתזות;
  •  על אנשים שסובלים מתסמיני שלשולים והקאות להימנע מלבשל או להגיש אוכל, גם כמה ימים לאחר שהם מבריאים.

למאמר המלא ב''הארץ''

להנחיות העדכניות של משרד הבריאות

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני