חדשות

מרס הוא חודש המודעות לאנדומטריוזיס

02/03/2022

המחלה פוגעת ב1 מתוך 10 נשים במהלך שנות הפוריות, בד"כ בין הגילאים 15 עד 49. אנדומטריוזיס היא מחלה גניקולוגית כרונית, דלקתית, פרוגרסיבית, רב מערכתית.
כיום יש יותר ויותר נשים המאובחנות בשל המודעות שהולכת וגוברת בקרב מטופלות, אך לא בהלימה ישירה לסטטיסטיקה.

חודש מרס הוא חודש המודעות לאנדומטריוזיס, החודש הזה נקבע בלוח השנה בשל הצורך הבוער להעלות למודעות את דבר קיומה של המחלה בקרב רופאים ורופאות וכמובן בקרב נשים רבות המסתובבות עם כאב יום יומי שלא מקבל אבחון, מענה או טיפול הולם ומתאים.

על פי הסטטיסטיקה חיות בישראל 467,000 נשים הסובלות מאנדומטריוזיס וחלקן אפילו לא מודעות לזה בשל היעדר אבחון! בעולם מדובר על 176,000,000 נשים! (ע"פ נתוני הפורום העולמי לאנדומטריוס)

הנה 5 תסמינים האופייניים לאנדומטריוס שכל אישה חייבת לדעת:
1. כאבים קשים וחריפים לפני ובעת המחזור החודשי
2. דימום וסתי ארוך ורב יותר מהנורמה
3. כאבים בעת קיום יחסי מין
4. עייפות כרונית
5. קושי להרות

לדברי אנה אמיר, המנהלת קבוצת תמיכה למטופלות אנדומטריוס "הכאב ותסמיני המחלה הם כה עוצמתיים ושקופים, גורמי רפואה רבים כיום לא יודעים איך לאבחן את המחלה, לעיתים מאבחנים באופן שגוי את המטופלות ומתייחסים לכאב בזלזול ובתיוג המטופלות כהיסטריות.
גם שכבר מאובחנות מטופלות הכלים הניתנים להתמודדות עם המחלה אינם מספקים ואיכות החיים של הסובלות מאנדומטריוזיס נפגעת מהותית".

אנה אמיר, מאמנת אישית מוסמכת בריאות (תות תקשורת) המתמחה בניהול מחלות כרוניות וכאבים כרוניים. פעילה ציבורית למען מטופלות כאב: הקימה והובילה את פרויקט העלאת המודעות בחדרי המיון בארץ( עמותת אנדומטריוזיס ישראל) ניהלה ומנהלת קבוצת תמיכה למטופלות כאב (אנדומטריוזיס ופיברו)– כיצד לנהל את החיים לצד הכאב, משמשת כמוקד תמיכה לנשים המתמודדות עם המחלה או לפני אבחון, אוזן קשבת לבני משפחה מטפלים ומסייעת לתווך בין החולות לגורמים רפואיים מקצועיים מהתחום.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני