חדשות

יעילות Esomeprazole בטיפול באסתמה שאינה מאוזנת-היטב (N Engl J Med)

25/04/2009

החזר ושט-קיבה שכיח בחולי אסתמה, אך לעיתים קרובות גורם לתסמינים קלים או שאינם גורם כלל תסמינים. לא ידוע אם טיפול בהחזר קיבה-ושט עם PPI (Proton Pump Inhibitors) בחולים עם אסתמה שאינה מאוזנת היטב ללא תסמיני החזר קיבה-ושט, מביא לשיפור משמעותי באיזון המחלה.

 

במחקר הנוכחי חולקו באקראי 412 משתתפים עם אסתמה שאינה מאוזנת היטב, למרות טיפול במשאפי סטרואידים, ועם תסמינים מינימאליים או ללא תסמיני החזר קיבה-ושט, לטיפול ב- Esomeprazole במינון 40 מ"ג פעמיים ביום, או פלסבו. המשתתפים היו במעקב במשך 24 שבועות עם תיעוד ביומן אסתמה יומי, בדיקות ספירומטריה אחת לארבעה שבועות, ושאלונים להערכת תסמיני אסתמה.

 

החוקרים ערכו ניטור pH אמבולטורי בכדי להעריך נוכחות או העדר החזר קיבה-ושט. היעד העיקרי היה שיעור האירועים של אסתמה לא-מאוזנת, כפי שנקבע על-בסיס יומני אסתמה.

 

מהתוצאות עולה כי שכיחות אירועי אסתמה לא-מאוזנת הייתה דומה בקבוצת הפלסבו וקבוצת Esomeprazole (2.3 ו-2.5 אירועים לשנת-מטופל, בהתאמה, p=0.66). לא נמצאה השפעה לטיפול בכל הנוגע למרכיבים האינדיבידואליים של אירועי אסתמה לא-מאוזנת או בנוגע ליעדים המשניים, כולל תפקוד ריאתי, תגובתיות דרכי אוויר, איזון אסתמה, מדד תסמינים, השכמות ליליות, או איכות החיים. נוכחות החזר קיבה-ושט, שתועד בבדיקת ניטור pH ב-40% מהמשתתפים עם תסמינים מינימאליים או ללא-תסמינים, לא העידה על קבוצת חולים הצפויים לתועלת מטיפול PPI. שיעור תופעות הלוואי החמורות היה נמוך יותר בקרב חולים שטופלו ב- Esomeprazole בהשוואה למטופלי פלסבו (11 לעומת 17).

 

לסיכום, למרות שכיחות גבוהה של החזר קיבה-ושט בקרב חולים עם אסתמה לא-מאוזנת, טיפול ב-PPI אינו מביא לשיפור באיזון המחלה. החזר קיבה-ושט אסימפטומטי אינו גורם למחלת אסתמה לא-מאוזנת.

 

N Engl J Med. 2009 Apr 9;360(15):1487-99

 

לידיעה ב-NELM

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני