חדשות

דלקת אאוזינופילית של הושט מגיבה היטב ל-Fluticasone בבליעה (מתוך כנס American College of Allergy, Asthma and Immunology)

21/11/2009

מאת ד"ר בן פודה שקד 

                              

ממטה-אנליזה חדשה אשר הוצגה בכנס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) עולה כי התכשיר Fluticasone הניתן בבליעה מוריד את האאוזינופיליה בריריות ומקל את התסמינים של דלקת אאוזינופילית של הושט (Eosinophilic Esophagitis, EE).

 

החוקרים מסבירים כי דלקת אאוזינופילית של הושט, אשר מזוהה יותר ויותר בעשור האחרון, משפיעה על כל קבוצות הגיל, וכי תסמיניה כוללים ריפלוקס ושטי העמיד למינונים גבוהים של תכשירים מדכאי חומצה, קשיים בבליעה, היתקעות של מזון וכאבים אפיג סטריים. מחלה חמורה עלולה לגרום לדבריהם לפגיעה בגדילה (Failure to thrive).

 

הטיפול המקובל למצב זה כולל שינויים תזונתיים ונטילת קורטידוסטרואידים. במחקרם זה, בחנו החוקרים את התכשיר Fluticasone הניתן בבליעה, וזאת בשל נוחות השימוש בו, עובדת היותו ממוקם לושט ופרופיל תופעות הלוואי המשופר שלו. לשם כך, סקרו את הספרות המקצועית על מנת לזהות מחקרים אשר עמדו בקריטריוני ההכללה, חיפוש אשר הניב ארבעה מחקרים פדיאטריים (מהם שלושה פרוספקטיביים ואחד רטרוספקטיבי), ובהם סך של 82 ילדים בגילאי שנה עד 16 שנים, וכן שני מחקרים פרוספקטיביים נוספים שנערכו במבוגרים, ובהם סך של 38 חולים.

 

התרופה Fluticasone ניתנה למשך 4 עד 12 שבועות, במינון הנע בין 88 מיקרוגרם פעמיים ביום ל-440 מיקרוגרם ארבע פעמים ביום.

 

החוקרים מצאו כי בקרב הילדים, ההבדל הממוצע בין המצב הטרום טיפולי לזה שלאחר טיפול היה מובהק סטטיסטי, ועמד על -18.16 אאוזינופילים לשדה (hpf). במבוגרים, ההבדל הממוצע היה מובהק אף הוא, ועמד על -132.82 אלף אאוזינופילים למ"מ מעוקב (החוקרים מעירים כי בין שתי קבוצות הגיל עשו המחקרים שימוש ביחידות שונות למדידה).

 

לדברי החוקרים, כל ששת המחקרים שנכללו בניתוח-העל דיווחו על שיפור מובהק בתסמינים, אשר עמד בקורלציה עם הירידה באאוזינופיליה, לרבות קשר היסטולוגי עם מידת פעילות המחלה. הם מוסיפים כי ידוע שהפסקת הטיפול קשורה בהישנות המחלה, אולם יהיה לטענתם מעניין לערוך מחקר עם ירידה הדרגתית במינוני הקורטיקוסטרואידים הניתנים בבליעה על מנת לבסס המלצות לטיפול אחזקתי. לבסוף, החוקרים מביעים תקווה כי צעד שכזה יוביל להמשך השיפור בפרופיל תופעות הלוואי של טיפול זה.

 

מתוך הכנס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) שנערך בנובמבר 2009 בסן-דיאגו, קליפורניה.

  

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני