חדשות

תרחיף Budesonide פומי לטיפול באזופגיטיס אאוזינופילית בילדים (מתוך הכנס DDW)

06/05/2010

מאת ד"ר נגה ליפשיץ

 

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס ה- Digestive Disease Week (DDW) 2010 בחודש מאי 2010, עולה כי תרחיף צמיג של Budesonide (Pulmicort Respules; AstraZeneca) הניתן בבליעה נמצא יעיל לטיפול באזופגיטיס אאוזינופילית בילדים.

 

החוקרים מציינים כי ב-87% מהילדים בקבוצת ה-Budesonide נצפתה תגובה מלאה לטיפול, הן היסטולוגית והן במאפיינים הקליניים והאנדוסקופיים. לעומתם, בילדים שטופלו בפלסבו לא נצפתה כלל תגובה.

 

זהו מחקר פרוספקטיבי שכלל 24 משתתפים בגיל 1-17 שנים הסובלים מאזופגיטיס אאוזינופילית. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי לקבלת תרחיף Budesonide פומי (n=15) או לפלסבו (n=9). הילדים בקבוצת הטיפול קיבלו Budesonide פומי במינון 1-2 מ"ג, ע"פ גובהם. הורי הילדים הונחו להכין את תרחיף ה-Budesonide באמצעות ערבוב אמפולת ה-Pulmicort (המכילה Budesonide במינון 0.5 מ"ג ב-2 מ"ל) עם 10 חבילות סוקרלוז במשקל 1 גרם עבור כל מ"ג אחד של Budesonide.

 

כל משתתפי המחקר נטלו גם טיפול במעכב משאבת הפרוטונים Lansoprazole במינון 15-30 מ"ג פעמיים ביום, ע"פ גובהם.  

 

מתוצאות המחקר עולה כי ב-13 ילדים בקבוצת ה-Budesonide (86.7%) נצפתה תגובה לטיפול, שהוגדרה כספירת אאוזינופילים מקסימאלית של 6 תאים לשדה או פחות. החוקרים מציינים כי במשתתף אחד נצפתה תגובה חלקית לטיפול, עם ספירת אאוזינופילים של 7-19 לשדה.

 

כמו כן, בקבוצת ה-Budesonide נצפתה ירידה מובהקת במספר האאוזינופילים בוושט המקורב, האמצעי והמרוחק, וציוני התסמינים ובדיקת האנדוסקופיה השתפרו בצורה מובהקת בקבוצה זו, בהשוואה לקבוצת הביקורת.

 

החוקרים מדווחים כי לטיפול ב-Lansoprazole לא נמצאה השפעה, ועל כן מסבירים כי ייתכן שאזופגיטיס אאוזינופילית אינה מהווה צורה של מחלת החזר וושט-קיבה (Gastroesophageal Reflux Disease, GERD). בנוסף הם מדגישים כי לא נצפו לטיפול תופעות לוואי.

 

 

מתוך הכנס Digestive Disease Week (DDW) 2010.

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני