חדשות

מהי הדרך הטובה ביותר לאבחנת GER בילדים? (J Pediatr.)

08/11/2010

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

שילוב ניטור  MII (Multichannel Intraluminal Impedance) וניטור רמות pH בוושט לזיהוי GER (Gastroesophageal Reflux) בילדים מדויק יותר מהניטור רמות PH בלבד, כך מדווחים חוקרים מגרמניה. למעשה, ניטור פשוט של רמות pH מפספסת כמחצית מהמקרים של GER.

 

לדברי החוקרים, ניטור pH עדיין מצוי בשימוש נרחב לאבחנת GER בילדים, אך אינו מזהה ריפלוקס כתנועת בולוס רטרוגרדית. עם זאת , ניתן לעשות זאת עם קתטר MII, המבוססת על מדידות לאורך סגמנטים של קתטר בתוך הוושט לזיהוי תנועות בולוס וכיוונן דרך שינויים באימפדנס החשמלי בין שני סגמנטים. מדד pH נוסף מסייע בקביעה אם מדובר בבולוס חומצי או לא-חומצי.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את התוצאות אודות 700 ילדים עם תסמינים של GER. המדידות היו אבנורמליות ב-270 נבדקים. מניתוח נוסף עולה כי ב-101 (37%) מקרים התקבלו תוצאות אבנורמליות בבדיקת MII-pH, ב-49 התקבלו מדידות פתולוגיות רק במדידת pH (18%) וב-120 (45%) מדידות אבנורמליות בבדיקת MII בלבד.

 

במילים אחרות, 45% מהילדים עם GER אבנורמלי לא היו מאובחנים באמצעות מדידת pH במהלך 24 שעות בלבד. עם זאת, אחת הבעיות בניטור MII היא פרשנות הממצאים בילדים, מאחר שעדיין לא ידועים הטווחים התקינים של הבדיקה בילדים.

 

למרות זאת, החוקרים מסכמים וכותבים כי בהתאם להנחיות החדשות, שילוב MII עם ניטור pH אמור לשמש כבדיקת הבחירה לזיהוי GER בילדים בכל קבוצות הגיל.

 

J Pediatr. Posted online November 1, 2010

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני