חדשות

הקשר בין מחלת ריאות אינטרסטיציאלית ובין GERD (מתוך Alimentary Pharmacology & Therapeutics)

04/01/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי לא ניתן לקבוע כי קיים קשר סיבתי בין GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) ובין מחלות ריאה אינטרסטיציאליות (ILD או Interstitial Lung Disease).

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין GERD ובין מחלת ריאות אינטרסטיציאלית. לאור זאת, כעת הם ביקשו לבחון אם קיים קשר סיבתי בין GERD ובין סוגים שונים של מחלות ריאה אינטרסטיציאליות.

 

החוקרים ערכו סקירה סיסטמית של מאמרים שפורסמו בספרות הרפואית בין 1980-2010. לאחר סקירה של שני חוקרים, כל מחקר דורג לפי רמת העדויות ובהתאם לשיטות ניקוד סטנדרטית.

 

החוקרים זיהו 319 מאמרים ו-22 מהם ענו על הקריטריונים לסקירה. מבין אלו, הקשר בין GERD ו-IPF (Idiopathic Pulmonary Fibrosis) נבחן ב-14 מאמרים, מעורבות ריאתית בחולים עם Systemic Sclerosis נבחנה בשישה מאמרים ומעורבות ריאתית ב-Mixed Connective Tissue Disease נבחנה בשני מאמרים.

 

החוקרים מצאו כי שכיחות GERD ו/או הפרעה במוטיליות הוושט היו נפוצים יותר בחולים עם סוגים שונים של ILD, בהשוואה לאלו ללא ILD (עדויות בדרגה B). בקרב חולים עם IPF, ב-67-76% הודגמה חשיפה אבנורמלית של הוושט לחומצה ללא טיפול ב-PPI. לא נמצא קשר בין חומרת GERD ובין חומרת IPF (עדויות בדרגה B). אין נתונים רבים אודות תוצאות טיפול נוגד-ריפלוקס בחולים עם IPF. ישנה קורלציה בין חומרת ILD ובין דרגת ההפרעה המוטורית בתפקוד הוושט בחולים עם Systemic Sclerosis ו-Mixed Connective Tissue Disease (עדויות בדרגה B).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי על-בסיס הנתונים הזמינים, לא ניתן לקבוע כי קיים קשר סיבתי בין GERD ו-IPF. ישנן עדויות מעטות בנוגע לטיפול נגד-ריפלוקס בחולים עם IPF. ייתכן קשר בין מעורבות של הריאות ושל הוושט בחולים עם Systemic Sclerosis ו-Mixed Connective Tissue Disease, אך לא ניתן לקבוע קשר סיבתי.

 

Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2011;34(11):1295-1305

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני