חדשות

התועלת של טיפול ב-Baclofen בחולים עם ריפלוקס ושט-קיבה (Alimentary Pharmacology & Therapeutics)

08/05/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי טיפול ב- Baclofen הביא להקלה משמעותית בתסמינים בחולים עם ריפלוקס ושט-קיבה.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Baclofen, אגוניסט ל-GABA-B, מפחית אירועי TLESR (Transient Lower Esophageal Sphincter Relaxation), גורם חשוב במקרים של GERD (Gastro-esophageal Reflux Disease). במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות והסבילות של Baclofen בחולים עם GERD במהלך תקופה של שבועיים.

 

מדגם המחקר כלל 43 חולים עם GERD ובדיקות אבנורמליות לניטור רמות pH במהלך 24 שעות. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Baclofen או פלסבו למשך שבועיים. מנומטריה של הוושט, ניטור רמות pH במהלך 24 שעות ושאלון סטנדרטי שימשו להערכת החולים לפני ולאחר הטיפול.

 

43 חולים השלימו את המחקר. בקבוצת הטיפול ב- Baclofen נרשמה ירידה מובהקת סטטיסטית ברמות pH במהלך 24 שעות (p=0.020), בשיעור אירועי ריפלוקס בתנוחה זקופה (p=0.016), באחוז הזמן הכולל עם ערכי pH<4 (p=0.003), במספר אירועי ריפלוקס (p=0.018), במספר אירועי ריפלוקס במשך למעלה מחמש דקות (p=0.016), במספר אירועי ריפלוקס לאחר-ארוחה (p=0.045) ובאחוז הזמן עם ערכי pH<4 (p=0.003). לא תועדו שינויים משמעותיים במדדי ריפלוקס בקבוצת הפלסבו.

 

בחולים שטופלו ב- Baclofen שכיחות הגיהוקים והרגורטציה הייתה נמוכה יותר וכך גם המדד הכולל להערכת תסמיני המחלה, ובקבוצת הפלסבו תוארו פחות אירועי צרבת, כאבי חזה, רגורגיטציה וירידה במדד הכולל להערכת תסמיני המחלה. עם זאת, לא זוהה הבדל מובהק סטטיסטית בשינויים במדדי ריפלוקס או בתסמינים מהשוואת שתי הקבוצות. ישנוניות לא הגבילה את השימוש ב- Baclofen.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי Baclofen לווה בירידה מובהקת סטטיסטית בריפלוקס בתנוחה זקופה במהלך ניטור רמות pH לאורך 24 שעות ולשיפור משמעותי בתחושת גיהוקים, רגורגיטציה ובכלל התסמינים. Baclofen עשוי להיות יעיל יותר בחולים עם ריפלוקס וגיהוקים המופיעים בעיקר בתנוחה זקופה.

 

Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2012;35(9):1036-1044

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני