חדשות

תרופות לדיכוי חומצה עלולות להחמיר בעיות נשימתיות בתינוקות (מתוך כנס ה-AAAAI)

27/03/2020

 

בילדים שנחשפו במהלך השנה הראשונה לחייהם לתרופות לדיכוי חומצה, דוגמת מעכבי תעלות מימן ואנטגוניסטים לקולטן ל-Histamine 2, הסיכון לצפצופים חוזרים בגיל 3 שנים גבוה משמעותית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהיו מיועדות להתפרסם במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.

 

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר תינוקות אשר אושפזו בשל ברונכיוליטיס לפני גיל שנה ובחנו אבחנה של צפצופים חוזרים בגיל 3 שנים. מדגם המחקר כלל 879 משתתפים, מהם 159 (18%) אשר נחשפו לתרופות לדיכוי חומצה במהלך השנה הראשונה לחייהם.

 

החוקרים מסבירים כי הם לא הופתעו מהקשר שתועד בין הטיפול התרופתי ובין שכיחות גבוהה יותר של צפצופים, אך הופתעו מההיקף הנרחב של שימוש בתרופות לדיכוי חומצה. בנוסף, תרופות לדיכוי חומצה שימשו לתקופות הרבה יותר ארוכות מהצפוי, כאשר משך הטיפול הממוצע עמד על 3-4 חודשים.

 

צפצופים חוזרים בגיל 3 שנים היו נפוצים יותר בתינוקות שנחשפו לתרופות לדיכוי חומצה, בהשוואה לאלו שלא נחשפו לתרופות אלו (43% לעומת 29%, בהתאמה; יחס סיכון לא-מתוקן של 1.63, רווח בר-סמך 95% של 1.24-2.14). גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, המספרים נותרו יציבים ולמעשה, יחס הסיכון עמד על 1.54 (רווח בר-סמך 95 של 1.15-2.07) לאחר תקנון לעשרה ערפלנים שונים.

 

החוקרים מסבירים כי לתרופות אלו השפעה על המיקרוביום ולכן יש יסוד סביר להניח כי הטיפול הנ"ל ישפיע על הסיכון להתפתחות אלרגיות. אין די נתונים בכדי לקבוע כי יש להפסיק את השימוש בתרופות אלו ולעיתים קרובות התרופות ניתנות באופן אמפירי בשל תסמינים לא-ספציפיים.

 

מתוך כנס ה-AAAAI

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני